söndag 22 februari 2009

Viltwallenbergare

Efter sändningen igår åkte jag, Lasse och Jens till den klassiska krogen Tennstopet och åt middag ihop - en enorm sillbricka till förrätt och sen vräkte jag och Fjellis på med varsin lika enorm viltwallenbergare medan Lasse valde stekt fläsk med en liter löksås. Vi behöver inte äta igen förrän på torsdag. Tennstopet är en perfekt "gubbkrog" och maten får fem målgivande passningar av fem möjliga!

Gårdagens matcher bjöd på en del, som i vanlig ordning sammanfattas här:

* Den första halvleken av Stoke-Portsmouth var fullkomligt usel, men den andra halvleken var härligt svängig och märklig. Niko Kranjcar satte 0-1 i 75:e, två minuter senare fick Stoke en jäkligt tveksam straff efter att Glen Johnson fått bollen på bröstet, eller MÖJLIGEN lite på axeln/början på armen, sen tog det bara tre-fyra minuter innan James Beattie gjorde sitt andra mål för kvällen ifrån en misstänkt offsideposition, och så avrundades det hela givetvis med ett självmål på övertid.

* Innan 16.00-matcherna sa jag i sändningen att det var stor 0-0-varning på Middlesbrough-Wigan, och det hade jag rätt i. Middlesbrough kan inte vinna och Wigan har slutat göra mål.

* Johan Elmander var tillbaka efter skada och gjorde en hyfsad insats mot West Ham. Bland annat låg han bakom Boltons 2-0-mål, men matchens behållning var Matt Taylors grymma frispark i matchinledningen. West Ham hade sen fem-sex otroligt bra chanser att reducera och senare kvittera, men Di Michele verkar ha det blötaste krutet i fotbollshistorien.

* Arsenal spelade 0-0 igen, och tiden då en match med Gunners betydde garanterad fart, briljans och underhållning är förbi. Nu spelar de fantasilöst, oengagerat och tråkigt.

* Guus Hiddink fick en perfekt start på sitt lilla extraknäck, och Chelsea gjorde en riktigt fin insats borta mot Villa. Lampards förarbete och Anelkas avslut till matchens enda mål höll världsklass!

* Blackburn kunde mycket väl ha fått en straff i slutet av matchen borta mot Manchester Utd, men det finns ju ingen domare som vågar döma en straff för bortalaget på Old Trafford. Rafael drog i Morten Gamst Pedersen, men norrmannen lade sig för lätt. Trist att "Gamsten" inte valde att fortsätta springa, för han hade ett kanonläge - och ingen ska inbilla mig att Rafaels armdragning gjorde det omöjligt för Gamst Pedersen att behålla balansen. Cristiano Ronaldos avgörande frispark var magisk, och det var grymt kul att se hur mycket Unitedspelarna firade sina mål - det här var nog en tung seger för dem.

Liverpool-Man City idag, och vinner inte Pool den kan man nog ta och dela ut ligabucklan till Gary Neville.

Jag ska kommentera Newcastle-Everton, ytterligare en i raden av alla måstematcher för Newcastle. Everton är en svår nöt att knäcka, och jag tycker att det luktar oavgjort lång väg. Ska vi säga 1-1?

6 kommentarer:

montani sa...

Ditt tips för eftermiddagen är alltså X på Everton.

Vad tror du om x2 på Milan-Cagliari. Milan brukar ha svårt mot de "sämre" lagen och Aquafresca (som tillhör Inter) kanska kan spela bort Milan.

Ett fantastiskt milanoderby förra söndagen. Hoppas nu att Inter också går vidare till nästa omgång i CL. Det blir stentufft men jag tror det kan gå. Alla italienska lag går vidare i CL.

Vad är ditt tips?

gooner sa...

1) Aston Villa hade, för en gångs skull, inte sjukt med tur - alltså förlust.
2)Arsenal har inget, absolut inget, offensivt innermittfält. Denilson är en brasiliansk variant av Sidleds-Danne och Song är bra bakåt men horribel framåt.

Johan seidefors sa...

JA! Älskar Tennstopet. Barman Special? Man tackar.

Johan seidefors sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jonas Dahlquist sa...

Signaturen JS är för övrigt en av de bättre fotbollsspelarna som jag har spelat med, det var väl bara hans humör som gjorde att han inte blev en hyfsad elitspelare... eller hur Johan?

Tennstopet rules!

johannes sa...

Tråkigt bara att oflytet grinar oss i ansiktet just nu...Förlust mot Chelsea när vi borde haft en pinne. Oavgjort mot CSKA trots dominans...Förlust i en jämn match mot Everton i FA. Innan det en seger mot Blackburn när vi dominera och innan den givetvis Wigan där de rädda 4 gånger på mållinjen...