torsdag 26 februari 2009

Världsherravälde

Chelsea vann mot Juventus, Arsenal vann mot Roma, Liverpool vann mot Real Madrid och Manchester Utd fick oavgjort borta mot de italienska ligaledarna Inter, men såg vassare ut och får gälla som favoriter att gå vidare till slut. Visst har både Arsenal och Chelsea luriga bortareturer i Rom respektive Turin, men de har trots allt ledningen i "halvtid". De engelska klubbarna fortsätter sitt korståg och sin kolonialisering av fotbollsvärlden - och det verkar som att de kommer lyckas.

Chelsea har nu vunnit båda sina matcher under Guus Hiddink med 1-0. Motståndet har knappast varit det lättaste, och så har det varit Nicolas Anelka och Didier Drogba som fått in de matchavgörande bollarna. En ganska så hyfsad start, får man säga.

Liverpool är inte lätta att göra mål på, det fick Real Madrid erfara. Att Real sket i att markera Yossi Benayoun på frisparken kostar dem förmodligen en kvartsfinalplats. Alla rykten om att Rafa Benitez ska få sparken i veckan känns inte så troliga idag.

I EuroTalk på Fan-TV i måndags fick vi tippa vilka lag som skulle ta sig vidare till kvartsfinal. Hela panelen svarade unisont att Bayern München skulle spöa Sporting hur lätt som helst, men jag tror inte att någon av oss kunde tro på en 5-0-seger på bortaplan för tyskarna... Jisses!!

Panathinaikos fick 1-1 borta mot Villarreal, och som det ser ut nu kommer Sverige bara ha en representant i kvartsfinalerna - och det är Mikael Nilsson. Respect!

Inga kommentarer: