måndag 2 februari 2009

Tilläggstid

Precis som i en fotbollsmatch verkar transferfönstret begagna sig av lite stopptid/tilläggstid (kalla det vad fan ni vill), och Chelsea hann med att få låna Ricardo Quaresma av Inter. Quaresma är en av fotbollsvärldens mest överskattade fotbollsspelare enligt mig, så det ska till en jäkla känsla från Scolari för att få fart på honom.

Sen tror jag att Arshavin blir klar för Arsenal trots allt. Storlagen får alltid lite extra stopptid, så det blir nog en definitiv deal imorgon.

Glömde ju även att skriva att Shay Given numera har skrivit på kontraktet med Man City. The Citizens köpte alltså en målvakt, en vänsterback, en mittfältare och en anfallare nu under januari - totalkostnad runt 45 miljoner pund. För det fick de en stundande målvaktstvist mellan två hyfsat jämbördiga keepers (Given vs Joe Hart), en kille som inte platsade i Chelsea (Wayne Bridge), en medelgod defensiv mittfältare (Nigel de Jong) och en dåre (Craig Bellamy). Knappast prisvärt, om ni frågar mig.

6 kommentarer:

Jonas sa...

Var en väldigt märklig kväll ur Arsenal-synpunkt. Har aldrig varit med om så många tvära kast och helomvändningar.

Förresten... varför är inte Man U - Liverpool med i omröstningen?

Anderson8 sa...

För att et är en omröstning om det största derbyna. Inte största möten.. Då hade United - Pool garanterat varit med.

Unknown sa...

Bara att hålla med om Quaresma. Chelsea lånar på sig en surande underpresterare som efter några veckor i ett regnigt och kallt London vill tillbaka till Portugal...

Arshavin kommer ju som det verkar bli klar under dagen så fort FA har vaknat (Eller lyckats ta sig till jobbet...) Kan bli en väldigt bra värvning om han får spela som tillbakadragen forward och inte som en ytter.

Jonas Dahlquist sa...

Man Utd - Liverpool är inget derby. Visst ligger städerna bara 7-8 mil från varandra, men båda lagen har "riktiga" derbyn som måste gå före i en sån här omröstning. Däremot är mötet lagen emellan det största i England, enligt mig.

Quaresma lirar i, typ, Al-Hilal snarare än vad många anar.

Björn Orrenius sa...

Visst, pengarna City betalar för de spelarna är sjuka. Dock kan jag inte hålla med dig om att Given o Hart är jämbördiga. Given är enligt mig en kanonmålvakt, en av PLs klart bästa. Priset för honom sägs ligga runt 6-8 milj pund. Ett kanonköp isåfall.

P sa...

Ja.. Jonas.. Given är ju klasser bättre än Joe Hart. Rättelse?!