måndag 2 februari 2009

Return to sender

Robbie Keane, Pascal Chimbonda och Jermain Defoe hade tydligen köpt tur- och returbiljetter när de lämnade Tottenham under 2008. Harry Redknapp har ingen vidare fantasi, precis... Snart tar de väl tillbaka Paul Robinson också. Eller inte.

Övriga "stora" transfers så här den sista öppna dagen av det stupida fönstret var att Jò lånas ut från Man City till Everton, Henri Camara lånas ut av Wigan till Stoke, Olivier Dacourt kommer på lån från Inter till Fulham, och så har Ryan Taylor och Charles N'Zogbia bytt klubbar med varandra.

Övriga rubriker från helgen:

* Nej, det var inte utvisning - det var möjligen frispark. För Chelsea. Frank Lampards röda kort kommer att överklagas, och jag har svårt att se hur de inte ska bli ändrat i efterhand. Mike Riley gjorde även för övrigt en usel insats.

* Njae, det borde kanske inte ha blivit straff för Newcastle när Taylor slängde in benet framför Malbranque och föll ihop. Det var annars ett av få tveksamma domslut från Howard Webb, som gjorde en mycket bra match.

* Apropå Newcastle-Sunderland var jag tvungen att sänka arenaljudet i hörlurarna rätt så mycket jämfört med en vanlig match. Det var ett J-Ä-V-L-A oväsen på läktarna, och matchen var mycket underhållande att jobba med (och förhoppningsvis att se).

* Tottenham fortsätter att vara Tottenham.

* Rory Delaps röda kort är det inget snack om, men kanske borde det ha blivit minst ett gult på Shaun Wright-Phillips också. Nu vann ju Stoke matchen, så det spelar inte så jättestor roll. Stoke fortsätter att vara bra hemma, och City fortsätter att vara dåliga borta. Jobbigt med avstängningen på Delap för Stoke, dock.

* 1-0 till Man Utd!? Jag är chockad!

* Nu när Arsenal plötsligt har ett spelalternativ till sitt smånätta puttenuttande med kombinationen Bendtner-Adebayor på topp så har de blivit sämre. Fotbollsmatematik är inte alltid logisk.

* Jag tänker sticka ut hakan och säga att jag tror att West Ham tar MINST en poäng mot Man Utd på söndag. Jag kommenterar det hela också.

* Tony Adams trevliga, kvasiintellektuella framtoning verkar ha köpt honom en hel del tid, för egentligen borde nog vilken annan manager som helst ha fått kicken med en resultatrad liknandes Portsmouths.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Sjukt liv på Newcastle-Sunderland (jag hörde knappt vad du sa ibland under matchen Jonas). Borde vara mycket högre upp i omröstningen. Även Birminghamderbyt borde vara mycket högre upp.

Riktigt bra Eurotalk som alltid. De är veckans höjdpunkt förutom alla matcher. Blir det fler program framöver med Dahlquist månne? Dahlquist-Niva är alltid en skön kombo.

Jonas Dahlquist sa...

Tack, tack - jag har kört fyra raka EuroTalk nu, och vilar på måndag. Sen är jag med igen den 16:e februari när Lasse Lagerbäck har lovat att komma och komplettera studion med mig, Fjäll och Niva.

gooner sa...

Borde inte Bosingwa åkt ut snarare än snart?