onsdag 4 februari 2009

Slösarligan

Nu är det fördömda transferfönstret lika stängt som Systembolaget på en söndag, så därför går det att få en överblick över hur mycket stålar Premier League-klubbarna spenderade i januari (och någon dag in på februari). Så här ser listan ut.

1. Tottenham - 48 miljoner pund
2. Man City - 47 miljoner pund
3. Man Utd - 17,3 miljoner pund
4. Wigan - 12,5 miljoner pund
5. Arsenal - 12 miljoner pund
6. Hull - 8 miljoner pund
7. Portsmouth - 7,6 miljoner pund
8. Stoke - 6,5 miljoner pund
9. West Ham - 5,5 miljoner pund
10. Newcastle - 5,5 miljoner pund
11. Aston Villa - 3,65 miljoner pund
12. Blackburn - 2,5 miljoner pund
13. Bolton - 1,5 miljoner pund
14. Chelsea - 0,5 miljoner pund
15. Liverpool - inget
16. Everton - inget
17. Fulham - inget
18. Sunderland - inget
19. Middlesbrough - inget
20. West Brom - inget

Något intressant att jumbon och nästjumbon (M'boro och West Brom) INTE panikhandlade. Man Citys siffror är löjligt höga, och Tottenhams är helt bisarra med tanke på att tre av spelarna de köpte är sådana som de sålde under 2008.

Vi visar för övrigt Man City-M'boro (klockren 1:a på tipset, även fast den inte är med där) i Premier League-lördag som "tidig" match, två lag i varsin del av ovanstående tabell. Dessutom är det Chelsea-Hull klockan 16.00, och där är det ju en ännu säkrare etta på tipskupongen.

4 kommentarer:

Mats Svensson. sa...

Det snackas väl om uppemot 16 mille för Arshavin och då spöar de väl det tidigare transferrekordet med Wiltord från Bordeaux med några miljoner.

Jonas Dahlquist sa...

Detta är de officiella siffrorna, och i vissa fall uppskattningar från BBC - så de får gälla tills vidare.

Unknown sa...

Reyes kan ju ha kostat så mycket som 17 mille. Men tveksamt om han uppfyllde specielt många av de framgångsklausuler som skulle ge Sevilla mer pengar.

Iofs va ju hans start av säsongen 04/05 helt magiskt fram till att bröderna Neville fick sparka så mycket det kunde på honom på Old Toilet....

Jonas Dahlquist sa...

Exakt - om Arsenal vinner Champions League och Wenger blir typ generalsekreterare i FN finns det säkert klausuler i Arshavins kontrakt som gör att transfersumman stiger, men det är ju inte så troligt. Något av det.