fredag 20 februari 2009

Oförändrade startelvor

Nästan varje gång jag kommenterar brukar jag kolla hur många ändringar lagen gör jämfört med den förra startelvan. Allt som oftast är det någon eller ett par ändringar, men när man har Fulham eller Aston Villa kan man alltid säga "...och Martin O'Neill/Roy Hodgson ställer upp med samma lag som senast..." eftersom de så sällan ändrar från match till match. Så här ser siffrorna ut vad det gäller oförändrade startelvor mellan matcherna:

Fulham - 14
Aston Villa - 12
West Ham - 10
Bolton - 8
Hull - 5
Stoke - 5
Blackburn - 4
Everton - 4
Wigan - 4
Sunderland - 3
Manchester City - 3
Middlesbrough - 3
Arsenal - 2
Chelsea - 2
Newcastle United - 2
Portsmouth - 2
Liverpool - 1
Manchester Utd - 1
West Bromwich - 1
Tottenham - 0

Spurs har alltså inte haft samma startelva två matcher i rad en enda gång den här säsongen. "De fyra stora" kommer också långt ner på listan, men i deras fall beror det ju på att de ofta roterar i truppen med tanke på Champions League-spelet. I Tottenhams fall beror det nog mest på virriga managers.

För lag som Aston Villa, Fulham, West Ham och Bolton känns det som att den typen av kontinuitet är väldigt viktig. Trupperna har inte samma bredd, och det gäller att spela ihop en slagkraftig startelva. Med andra ord är rotation ett positivt ord hos de större lagen, men ett något mer negativt bland de med mindre trupper!

1 kommentar:

byron sa...

Hur tror det kommer att gå för Oliver Dacourt i helgen?

Var överraskad över hans stabila spel när han spelade i Inter. Synd att han inte fick vara kvar.

Nu börjar det dra ihop sig till CL. Någon favorit till slutsegern?