måndag 16 februari 2009

Fram- och motgångar och Lagerbäck

Det var jäklar vad ni nappade på det här med gatunamnen! De bästa bidragen hittills kommer här:

* I Göteborg finns det tydligen studentlägenheter på Motgången. Det är hysteriskt skojigt, naturligtvis. För de mer begåvade studenterna finns även Framgången, men det är inte alls lika kul.

* Ryckepungsvägen i Falun är en favorit hos många.

* Min gamla gymnasiekompis Fredrik mailade inget kul gatunamn, men väl ett bra företagsnamn: Schakta i backarna AB. Givetvis hemmahörande i Göteborg. Ska jag någon gång utföra någon form av grävjobb på västkusten kommer jag att kontakta dem.

* Tobbe Sunesson i Växjö hälsar: "Öronkliniken på Sahlgrenska i Göteborg består av två byggnader sammanbundna av en inglasad gångbro - Hörselgången". Minsann, 031-området igen...

* För de religiösa kan nämnas att det finns en liten väg i närheten av Burås Kyrka som heter Uppstigen... Om ni inte orkar klicka på länken kan jag meddela att Burås Kyrka ligger i Göteborg. Vad annars?

EuroTalk med Lagerbäck var trevligt, även om han inte helt höll med mig om att Fredrik Stoor var värdelös mot Swansea - han väljer sina ord mer försiktigt än så. Jag har en lite annorlunda bild av Lagerbäck än den som oftast kommer fram i TV och tidningar - när man sätter sig och pratar fotboll med honom finns det alltid en hel del underfundigheter och "Lagerbäcksk humor". Han pratar också väldigt öppenhjärtligt om sin relation till media och sina åsikter om hur det är och hur det borde vara. Han pratar också (ofta) varmt om hur Bob Houghton har påverkat honom och hans fotbollssyn, och det är klart - en man som har haft den här frisyren bör alla ha som någon sorts förebild:

4 kommentarer:

Jonas sa...

haha... ska precis till att streama in EuroTalk på min dator, som passande nog står hemma här på Motgången :D

max sa...

Pungpinevägen är en stockholmsk klassiker, hette för om åren bagarmossvägen men den låg innte i bagarmossen och fick då byta namn.

Sexstyvevägen är annars också en klassiker.

Jonas sa...

såg att du hade skrivit om roliga företagsnamn också.. jag kan tipsa om Bogus Redovisning AB, kanske inget att anlita om man vill ha en legitim redovisning gjord

max sa...

Inge Hjort AB har jag haft som kund, på riktigt.