tisdag 10 februari 2009

Hårda krav

Fem förluster. Bara FEM förluster på 36 matcher i liga och cup. Ändå fick Luis Felipe Scolari kicken igår. Det handlade nog mer om på vilket sätt laget har uppträtt sen december, men visst är det ganska hårt att få kicken sin första säsong?

Om vi tar alla de senaste fyra Chelseatränarnas poängsnitt i alla matcher (liga och cup) och jämför litegrann, så blir det inte särskilt överraskande så här:

Luis Felipe Scolari: 20 vinster, 11 oavgjorda, 5 förluster = 1,972 poäng per match
Avram Grant: 36 vinster, 12 oavgjorda, 6 förluster = 2,222 poäng per match
José Mourinho: 131 vinster, 36 oavgjorda, 18 förluster = 2,319 poäng per match
Claudio Ranieri: 107 vinster, 46 oavgjorda, 46 förluster = 1,844 poäng per match

"The chosen one" leder på poäng, om man säger så. Avram Grant hade väldigt bra poängsnitt han också, särskilt om man betänker att han bara var sedd som en interrimsregering under hela sin tid i klubben.

Att Tony Adams fick sparken var inte ett dugg konstigt, men lite lustigt att det blev två managerpositioner i Premier League lediga på samma dag! Det forsar väl in officiella och inofficiella ansökningar till både Chelsea och Portsmouth just nu om att få bli manager där. Graeme Souness brukar t.ex. alltid säga till media att han är redo så fort en managerpost blir ledig. Det är nog bara så att ingen klubb i hela världen är redo för Graeme Souness...

2 kommentarer:

Dennis sa...

Apropå det du skriver i sista stycket så är det tredje gången det händer denna säsongen. Inte exakt samma dag, men i stort sett samtidigt:
3 sept: Alan Curbishley
4 sept: Kevin Keegan

25 okt: Juande Ramos
26 okt: Harry Redknapp

4 dec: Roy Keane

16 dec: Paul Ince

9 feb: Tony Adams
9 feb: Luiz Felipe Scolari

Curbishley och Keegan är inte helt obegripligt. Vill klubben bli av med tränaren men inte vara den första för säsongen så är det läge att hänga på om någon annan klubb ger sin tränare sparken.

Martin Karlsson sa...

Att Redknapp lämnade Pompey dagen efter Ramos Spurs-sorti är väl inte heller särskilt konstigt?