måndag 23 februari 2009

Hands eller inte hands, det är frågan

Jaha, då var det dags igen. Richard Dunne stoppade en nick från Yossi Benayoun med armen, och bollen var eventuellt på väg att gå i mål. Som vanligt är domsluten kring hands (och offside) omöjliga att klaga på eftersom det är domarens bedömning som avgör. Hur domaren ska kunna bedöma vad som är avsiktligt eller ej är ju en gåta som inte går att lösa, men regeln är som regeln är. Domarna KAN aldrig ha fel - om de bedömer att det inte är avsiktligt så ÄR det inte hands. Det är givetvis helt åt helvete.

Om bollen är på väg in i mål och tar på armen på en försvarare så ska det alltid vara hands. Om bollen styrs i mål med handen av en anfallsspelare så ska det också alltid vara hands. Övriga handssituationer i straffområdet kan man väl ha större tolerans kring, så det inte blir som på det tidiga 90-talet när Roberto Baggio blev expert på att lyfta upp bollen på händerna på försvararna så fort han fick tillfälle.

Vad gäller de förlorade poängen för Liverpool får de skylla sig själva, nu har de kryssat hemma mot de usla bortalagen Stoke, West Ham, Fulham och Manchester City. Fyra poäng på fyra matcher där de logiskt sett skulle ha plockat 12 poäng. Det går inte att skylla på domarna för alla de resultaten.

4 kommentarer:

gooner sa...

Jag noterar, inte helt utan skadeglädje, att Liverpool inte kommer vinna ligan i år heller. Snart 20 år sedan nu....

Kriss sa...

10 oavgjorda matcher på 26 omgångar är inte ok, bara Newcastle som lyckats med denna bedriften denna säsong. Hade hellre sett 5 föluster och 5 vinster, då hade det varit 5 poäng mer än i nuläget och avståndet krympt till 2 poäng mot United.

Men med spelartruppen som Pool har jämfört med United så kan man väl inte vara annat än nöjd med tabellplaceringen. Tevez kommer in efter paus för United när de jagar ett segermål, Pool slänger in Elzhar säger väl det mesta.

gooner sa...

Arsenal slänger in en kille de hittade på mellanstadiet i kvarteret breve....

Frida sa...

haha, gillar sista kommentaren från gooner. men håller med kriss, som jag antar också är pool-supporter?, elzhar känns lagom upphetsande att kasta in. och då var han ändå bättre än babel. så egentligen borde man väl vara glad över tabellplaceringen.. fast det är man ju inte.