måndag 16 februari 2009

Cuphelg

Bara en enda ligamatch i helgen, men det hände ju grejer ändå. Typ det här:

* David James slog rekordet som jag skrev om i förra inlägget, och han gjorde det genom att hålla nollan mot ett hopplöst initiativfattigt Man City. Portsmouth behövde VERKLIGEN den där segern.

* Fyra av de sju FA-cupåttondelsfinaler som spelades i helgen slutade oavgjort, och därmed blir det omspel. Helt onödigt. Min gissning är att detta har med finanskrisen att göra, eftersom klubbarna delar på intäkterna från matcherna i FA-cupen - och för klubbkassörerna är två matcher bättre än en...

* Fantastisk avslutning på matchen mellan Watford och Chelsea, och bildproducenterna hade hela tiden firma Hiddink/Abramovich i fokus. Det skojiga var att se Abramovich's inlevelse - när han köpte Chelsea såg det ibland ut som om han fan knappt fattade när det blev mål, men nu for han omkring rätt så rejält på läktaren.

* Proppen ur för Nicolas Anelka i den ovan nämnda matchen, nu är det väl dags för ett ligamål snart igen också. Hans senaste kom den 14:e december, sen dess har han spelat åtta raka Premier League-matcher utan att näta. Fast han leder skytteligan ändå.

* Fredrik Stoor fick chansen borta mot Swansea, och jag har gått och funderat hela säsongen vad Roy Hodgson kan tänkas ha emot stackars Stoor eftersom han aldrig får visa upp sig i Premier League. Fredrik Stoor svarade ganska bra på den frågan genom sin insats mot Swansea - han var nämligen fullständigt bedrövlig. Så borta har jag inte sett en högerback vara sen Alexander Östlund mötte Damien Duff under Irland-Sverige! Swansea lät allt spel gå på Stoors kant, och jag skulle väl gissa att de tog sig fram nio av tio gånger. Fulham ska vara sjukt nöjda med att få omspel, och Fredrik Stoor får se sig om efter en ny klubbadress till sommaren.

* Att Man Utd slog Derby med 4-1 är inget att förvånas över, men att Everton avfärdade Aston Villa med 3-1 på Goodison Park är imponerande! Villa har ju varit grymma på bortaplan den här säsongen, så det krävs en riktigt vass insats för att besegra dem. Everton är kanske (efter Man Utd, förstås) ligans hetaste lag just nu.

Nu ska jag snart iväg till SvenskaFans för ytterligare medverkan i EuroTalk. Jag, David Fjäll och Erik Niva får finfint sällskap av ingen mindre än Lasse Lagerbäck! Hinner jag så ska jag passa på att ställa några frågor till honom som publiceras på bloggen ikväll.

Inga kommentarer: