onsdag 21 januari 2009

Richard ser rött

Det är inte bara så att Richard Dunne har delad "ledning" i tabellen som avser flest gjorda självmål i Premier Leagues historia - han ligger efter lördagens fula spark på Amr Zaki även delad etta i ligan som heter Premier Leagues mest utvisade spelare. Så här ser den tabellen ut:

8 röda
Richard Dunne, Duncan Ferguson, Patrick Vieira

7 röda
Vinnie Jones, Roy Keane, Alan Smith

6 röda
Nicky Butt, Luis Boa Morte, Eric Cantona, Andy Cole, John Hartson, Franck Queudrue

5 röda
David Batty, Francis Benali, Dion Dublin, Ugo Ehiogu, Steven Gerrard, Don Hutchison, Tugay, Frank Leboeuf, Steve Lomas, Carlton Palmer, Frank Sinclair, Jason Wilcox, Dennis Wise

Här gratuleras Richard Dunne av Sun Jihai och Nedum Onuoha till att han varken blev utvisad eller gjorde självmål i en match. Sådana ovanligheter måste ju firas!!

Frågan som är på allas läppar just nu är givetvis vilken av tabellerna som Dunne går upp i ensam ledning i först. Jag sätter mina pengar på självmålsligan. Han är för klumpig, den mannen!

8 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Angående Dunne's spark på Zaki måste jag ta upp att C. Ronaldo i Man U gjorde liknande efterslängar två matcher i rad för några omgångar sen. Då självklart helt utan åtgärd, i alla fall den ena videogranskades också.
Skillnaden är väl då att Dunne fick en armbåge i huvudet medan Ronaldo blev av med bollen. Dunne's spark träffade också annorlunda men den var ändå såpass lös att det inte borde ha nån större betydelse. Men nu lär det väl bli minst 4 matcher för honom medan Ronaldo avgör ligan.

Det är ju för trist att Man U är så dåligt behandlade av domarna

/Gnällig City supporter

Martin Karlsson sa...

Ni City-fans borde vara glada, en avstängning på Dunne försämrar knappast era chanser att undvika nedflyttning.

Unknown sa...

Vi borde inte vara glada, Dunne är nästan alltid jättebra. Folk hakar upp sig så mycket på självmålen...
Tror han har gjort ett mer än Rio Ferdinand btw.

Dennis sa...

Vinnie Jones måste väl nästan ha bäst snitt, antal röda kort per säsong. I övrigt är jag lite överraskad över att Andy Cole hade så många röda kort.

Holmgren sa...

Ingen målvakt som lyckats dra på sig fem ens? Lite förvånande. Det har juga ofta mån år på sig, och sedan målchansutvisningar införeds så...
Någon som vet vilken målvakt som är värst?

Dennis sa...

Verkar vara Pavel Srnicek, 4 röda kort.

gameover sa...

Ronaldos efterslängar har inte varit något enligt mig. Petat lite men knappast utvisning. Så sa domaren efteråt också "jag har sett incidenten i repris nu och jag skulle inte gett rött kort ändå".

Ligger inte Dunne i delad ledning med Carragher? Mannen som gjort fler självmål än mål framåt.