fredag 30 januari 2009

Rafalutionen har kommit av sig (igen)

Rafa Benitez har - helt självförvållat - fått mycket kritik efter matchen mot Wigan. Flera bänkspelare fick spela från start, och även om Yossi Benayoun var bäst på planen och gjorde målet så är uttagningen av honom, Lucas Leiva, Fabio Aurelio och Ryan Babel en signal om att han inte tog matchen på största allvar. Hade det varit en match mot, typ, Arsenal så hade ingen av dem startat. Eventuellt hade inte Skrtel heller gjort det.

Ni minns väl Rafas planerade utbrott mot Sir Alex och dennes förmåga att påverka domarkåren? Det kom fredagen den 9:e januari. Sen dess ser Liverpools matchrad ut så här:
Stoke-Liverpool 0-0 (Prem.League)
Liverpool-Everton 1-1 (Prem.League)
Liverpool-Everton 1-1 (FA-cupen)
Wigan-Liverpool 1-1 (Prem.League)

Manchester Uniteds resultat under samma period ser ut så här:
Man Utd-Chelsea 3-0 (Prem.League)
Man Utd-Wigan 1-0 (Prem.League)
Bolton-Man Utd 0-1 (Prem.League)
Man Utd-Derby 4-2 (Ligacupen)
Man Utd-Tottenham 2-1 (FA-cupen)
West Brom-Man Utd 0-5 (Prem.League)

Mer än så behöver man inte skriva...

Ska man dock skriva lite mer så kan man se hur Liverpool släppt in sina mål på sistone. Jag pratade med en kollega som vi kan kalla för Sauter om detta, och vi kom fram till följande.

Mot Wigan: Straff
Mot Everton: Efter hörna (FA-cupmatchen)
Mot Everton: Efter frispark (ligamatchen)
Mot Newcastle: Efter hörna

Det senaste målet Liverpool släppte in från "öppet spel" var Robin van Persies mål för Arsenal i 1-1-matchen strax innan jul. Fasta situationer har det varit värre med, alltså. Som jag tidigare har konstaterat här på bloggen så har Chelsea också problem på defensiva fasta situationer - så ni får gissa vad jag tror avgör matchen lagen emellan på söndag.

Inga kommentarer: