lördag 10 januari 2009

Jedins återkomst...

...eller åtminsone min är avklarad. Jag var ruggigt tänd inför programmet, och förutom att jag läste "Milan" istället för "Wigan" på en skylt i den sista studiobiten gick det bra, och felsägningen och glasögonpiken från Lasse blev mest en rolig grej. Hoppas jag.

Många av mailen till studion handlade om Rafa Benitez lilla utspel mot Sir Alex. En del tycker att det inte går att jämföra med Kevin Keegans gamla utbrott, men det finns ändå en likhet - nämligen att Sir Alex uppenbarligen retar upp sina kollegor. Visst var Benitez lilla tal mycket mer välplanerat och genomtänkt än Keegans gastande, men det blir nästan lite humor när man tänker på hur Benitez sitter hemma på kammaren och skriver ner en massa saker han irriterar sig på med Sir Alex.

Plötsligt försvann allt mediafokus från boxningsmatchen mellan Gerrard och discjockeyn, så Benitez är nog nöjd ändå.

Arsenals seger över Bolton var en seger för fotbollen över... ja, jag vet inte vad jag ska kalla Boltons så kallade spel. Man undrar nästan om inte Johan Elmander fejkade skadan istället för att behöva förnedra sig ute på planen.

Vet man inte vad man ska göra med bollen kan man alltid prova Scott, som man säger i Birmingham.

9 kommentarer:

Fabbe sa...

Skönt att ha dig tillbaka Jonas, riktigt grym insats. Men måste bara säga varför Moyes blev så upprörd när Fellaini blev varnad, varningen blev Fellainis 10 för säsongen och han är därmed avstängd i derbyt mot Liverpool på måndag.

Jonas Dahlquist sa...

Jo, jo - men domaren kan ju inte ta hänsyn till Fellainis track record. Hoppas att Moyes ilska var riktad mot Fellaini, men det tror jag inte.

Anonym sa...

Är inte 10 varningar ganska många i början på januari? Han kanske kan tänka efter ibland?

Fabbe sa...

Okej, som det såg ut som i sändning verkade det inte som att du visste varför han reagerade så starkt, som du säger var det antagligen mot domaren, men tror knappast han hade blivit så arg om det var en annan spelare och match.

Nu får vi se om Benitez uttalanden stämmer, sånnafall borde ju moyes bli avstängd efter denna incident eftersom det bara är Sir Alex som klarar sig ut sånna händelser.

vad tror du om matchen imorgon?

Unknown sa...

Tja

Kul att du är tillbaka o sprider din visdom, DOCK är jag mäkta upprörd över kommentaren om Arsenal. Varför skulle det vara en seger för fotbollen att Arsenal slog Bolton? Sen när är fotboll underhållning i första hand o en tävlings idrott i andra? Att Bolton inte vill bjuda upp till dans är väl ganska självklart då det står poäng på spel. Sen hur man vinner poängen är en annan sak, men att kalla deras spel igår för något hemskt tycker jag rimmar illa. Visst om man gillar att onanera till Arsenals fina spel o någon förstör det är det väl trist, men fotboll är även vackert när det inte är nätta kortpass som kör fast utanför straffområdet 9 gånger av 10. Så nu har jag fått det sagt. Tack för en sjukt bra blogg i övrigt. ps. hälsa dom i studion att sluta fråga om underhållningsvärdet i matcherna, för det finns inget, det är en idrott, gillar man inte vad man ser så får man sluta titta, haha .ds

/Erik

Henric sa...

Mycket roligt att du är tillbaka i rutan och på nätet! Särskilt bloggen är oerhört rolig att följa. Med tanke på diskussionen om överbetalda engelsmän och Andy Johnsson, kanske en lista över de spelare i PL med sämst insats/kostat pund skulle vara intressant?

MVH

gooner sa...

Erik:

Du håller på "storlaget" från N17 va?

Naturligtvis är det en seger för fotbollen när Arsenal (eller för den delen vilket annan lag som helst nästan) spöar Bolton. Skulle alla lag spela som Bolton skulle deras publiksiffror och tabellplacering vara som Boltons: usla!
Och fotbollen skulle dö.

Unknown sa...

gooner: Det tvivlar jag på, se på de lägre engelska divisionerna, där är det inget skönspel men likförbannat ser folk på skiten, eller allsvenskan för den delen, vilket iof är halvkul. Men min poäng var att fotboll inte är underhållning, det är idrott, alltså kvittar det hur man vinner eller tar sina poäng, så länge de kommer.

Henrik sa...

Erik du missar en vital del om varför det är så mycket publik på engelska matcher i de lägre divisonerna. Matcherna som startar kl 1500 (lokal tid) i PL visas nämnligen inte på TV i England, Skottland eller Wales vilket har att göra med att FA vill få ut folk ur sofforna och se på matcherna.