onsdag 10 december 2008

Årets... del I

Det gäller att vara tidigt ute med såna här listor, så att man kan säga att alla andra bara härmas. Jag kör 5-6 olika listor, som avhandlar de mest angelägna ämnena.

Vi börjar med Allsvenskan:

...namn: Elm, förstås. Visste ni förresten att John F Kennedy blev skjuten just på Elm Street och att Readings gamla hemmaarena hette Elm Park?

...spelare: Patrik Ingelsten var inte bara vass målskytt utan bra i spelet också, men där var en period i våras när Anders Svensson spelade på en annan nivå än övriga. Han vinner. Henke Larsson var förstås en av de bästa också, men gillar man innebandy så får man minuspoäng i min bok. Det är inte en sport - det är en dagisaktivitet, precis som spökboll och kuddkrig.

...jobbigaste: Att sitta på semestern i Guatemala tvingas skicka ett SMS till Henrik Rydström för att gratulera till guldet. Han svarade givetvis något syrligt och kaxigt.

...tradition: Att för sjuttioelfte gången få vara med om att ett stockholmsderby blir avbrutet av idioter.

...tränare: Nanne Bergstrand. Det går inte att välja någon annan.

...mest patetiska: IFK Norrköping, på alla nivåer. De kunde inte spela fotboll, de bytte tränare (och tog tillbaka samma tränare) oftare än Palermo och de kunde inte arrangera sina hemmamatcher på ett godkänt sätt. Det räcker inte att bara ha ett klassiskt klubbmärke på bröstet för att berättigas en plats i Allsvenskan. Välkomna tillbaka när ni har lärt er av läxorna.

...fiasko: Djurgården, utan konkurrens. Det känns som att det var hundra år sen de ledde med 2-0 borta mot Juventus i Champions League-kvalet, men det är faktiskt bara fyra år sen. Siggi Jonsson och Paul Lindholm kan inte ha blivit ett dugg förvånade över att de fick sparken eftersom de värvade dyrt, spelade uselt och så slutade de 12:a.

...smygare: Utan att någon märkte det så gjorde Sixten Boströms ÖSK en riktigt fin höstsäsong.

...genombrott: Robin Söder känns given.

3 kommentarer:

t-bear sa...

Grymt att du är tillbaka och bloggar, hoppas ledigheten var förträfflig!
Men, sluta kasta skit på innebandyn! Det är Sveriges största inomhussport och förbaskat kul! Spelarna är förvisso inte profesionella, men det var ju inte länge sen fotbollen var i samma situation.

ÖSK var som du säger riktigt grymma under hösten, inte bara resultatmässigt. Såg ett par matcher på tv och blev ruggigt imponerad av deras spel!

Jonas Dahlquist sa...

Innebandy är "sporten" man satsar på om man inte är tillräckligt bra i de riktiga sporterna.

t-bear sa...

Vad gör en sport "riktig"?? Redogör gärna vilka sporter som är riktiga.

Självklart drömmer man hellre om en framtid som heltidsproffs i fotboll med en veckolön på 1 miljon och filmstjärnestatus.

Att spela innebandy i elitserien är snarast en ekonomisk uppoffring, inte mycket glamour.

Då satsar man nog hellre på fotbollen i första hand...