torsdag 18 december 2008

Neverending story

En rolig sak med fotboll i allmänhet och Premier League i synnerhet är att det alltid händer saker. Det har kommit kommentarer och mail från er läsare med frågor om avhoppen i Arsenals styrelse samt huruvida giftermålet Allardyce-Blackburn kommer att hålla. Jag tror att Allardyce kan hålla Blackburn kvar, men han kommer aldrig att få lika lång tid på sig att bygga någonting som han fick i Bolton, så Blackburn får nog sikta in sig på ytterligare ett par oglamourösa år någonstans mellan platserna 8-17 i tabellen.

Vad gäller Arsenal vet jag inte riktigt vad det är som händer. Det snackas om att Alisher Usmanov vill köpa en större del av klubben än vad han redan har, och här kan man ju diskutera i evigheter vad som vore "bäst".

Å ena sidan skulle Arsenal kanske må bra av ha pengar till att köpa fyra-fem etablerade namn. Dels för att bredda truppen, dels för att kunna bli jämnare - både från match till match, men även i matcherna. Gunners pendlar ju något vansinnigt i prestationerna och kommer inte att vinna någon titel i år heller, om ni frågar mig.

Å andra sidan så gör de tvärtemot de andra, och det ska alltid uppmuntras. Chelsea, Liverpool och Man United har fått nya (och sjukligt rika) ägare de senaste åren. Arsenal har inte fått det. Arsenal har även hårdnackat försvarat Arsene Wengers värvningspolicy, som ju skiljer sig från de flesta andra klubbar.

Om "alla andra" gör en sak, som till exempel att skaffa sig en trijardär till ägare, ska man då göra likadant, eller ska man fortsätta gå sin egen väg? Risken är förstås att Arsenal blir avhängda, men det kan också bli så att deras modell är den som visar sig vara den bästa om några år.

Spekulationerna lär fortsätta tills något händer, sen blir det väl spekulationer om något annat.

Jag tror att det var självaste Einstein som sa: "Jag funderar inte särskilt mycket på framtiden, den kommer väl tids nog", och det är ju sant som det var sagt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag både hoppas och tror att Arsenals väg ska "vinna" i framtiden, sisådär om 3-5 år.