måndag 1 september 2008

Hänt i helgen

Både den spanska och den italienska ligan startade ju nu i helgen - och snacka om att de - inledningsvis - skiljer sig från den engelska ligan.

I den första omgången av Premier League så vann tre av de fyra topplagen från förra säsongen sina matcher. Bara Man United "svek" genom att kryssa mot Newcastle.

I den första omgången av Serie A så vann INGET av de lagen som slutade på platserna 1-6 förra säsongen.

I den första omgången av La Liga vann bara ETT av de lag som slutade på platserna 1-7 förra säsongen, och det var Atletico Madrid.

Okej att det bara är en detalj från en enda omgång, men visst känns det som att Premier League, rent generellt, är ännu mer polariserad än de andra toppligorna?

Man City bortaslog Sunderland med 3-0 och Shaun Wright-Phillips upptäckte att det är bättre att vara en stor fisk i en liten damm än att vara en liten fisk i ett Abramovich-hav.

Aj då, Torres - nu har han (och Gerrard) exakt tolv dagar på sig att bli friska innan Liverpool möter Manchester Utd i ligan på Anfield. Om ingen av dem spelar så ger jag Liverpool 0,5% chans att vinna den matchen...

Tottenham är ett märkligt lag. Torsk mot M'boro, torsk mot Sunderland, och sen åker de till Stamford Bridge och fixar poäng... Oavsett vem som styr Tottenhamskutan verkar det ändå vara nåt fel med själva rodret och motorerna, för att ge sig på en metafor.

Berbatov? Robinho? Arshavin? Jag gissar att många agenter runtom i Europa sitter och väntar på samtal just nu.

5 kommentarer:

gooner sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gooner sa...

Det var ju för väl att inte Liverpool vann en match till på ren och skär tur. Ett skott på mål mot Villa vinner man ingen liga på.
Igår gillade jag Spurs. Lite.

cerpin taxt sa...

... men det gör man med samma statistik mot Fulham?

Anderson8 sa...

Vad ger du Liverpool för chanser utan Torres men med Gerrard, fast en Berbatov i United?

Christian sa...

Haha, satt just och kollade Eurotalk såhär i slutet av transferfönstret i England och ja, nån behövde säga det som kom på slutet :)