söndag 7 september 2008

Catcher in the rye

Så heter en bok skriven av JD Salinger, och den är mest känd för att John Lennons mördare Mark Chapman bar den med sig när han sköt Lennon, plus att John Hinckley Jr var besatt av boken när han försökte mörda Ronald Reagan i början av 80-talet. Av någon anledning tyckte min svensklärare i gymnasiet att alla elever skulle läsa den. Lite märkligt att ge en massa förvirrade och hormonstinna tonåringar en bok som, uppenbarligen, skruvar till det i skallen på folk.

Skit samma, det var inte dit jag skulle komma. "Catcher in the Rye" heter "Räddaren i nöden" på svenska, och Englands räddare i nöden heter Joe Cole. Känslan är att Joe Cole kan bli en Capellofavorit rätt snabbt. Jermain Defoe verkar dock ha fått alla sina chanser nu - glödhet i Pompey men iskall i landslaget.

En 2-0-seger mot Andorra säger givetvis ingenting, men ni som tycker att Sverige-Ungern kan bli en rysare på onsdag kanske kan tänka er vad engelsmännen tänker om Kroatien-England samma kväll... Fixar England en poäng där så har Capello ett guldläge att ta dem till VM. Blir det förlust - ja, då är det bara att leverera bensin till motorsågarna på de engelska tidniningarnas sportredaktioner.

Bli inte förvånade om Joe Cole dyker upp i 89:e och räddar Capello igen.

Inga kommentarer: