onsdag 13 augusti 2008

Värvningar och cupspel

Liverpool fick 0-0 mot Standard Liége, men kunde lika gärna ha torskat. Liége var pigga, inte minst i inledningen. Straffen som Liverpools nyförvärv Dossena fick emot sig för hands var givetvis egentligen inte straff, men det spelar ju ingen roll eftersom José Reina är så löjligt bra på straffsparkar. Han räddade den klockrent! Kom dock ihåg att 0-0 är ett dåligt bortaresultat i Europa. Till returen måste Steven Gerrard vara med.

Arsenal vann med 2-0 borta mot Twente och är i princip klara för gruppspelet i Champions League. Visst är det något märkligt med att Steve McClaren är tränare för Twente, förresten?

Under torsdagen spelar Aston Villa och Man City i UEFA-cupen, och det kan vara intressant att följa startelvan i, framför allt, Villa. Om Gareth Barry finns med där är han "cup tied", som det heter på svenskt fotbollslingo - och då får han inte spela för något annat lag i de europeiska cuperna, vilket skulle göra honom bra mycket mindre intressant för Liverpool. Hans prislapp på 18.000.000 pund är för övrigt som om en vanlig Saab 9-5 skulle kosta en miljon. Inget fel på bilen, men fel pris.

Förutom de engelska lagens framfart är det värt att notera att Ålborg, med Andreas Johansson i laget, kommer att spela i Champions League med 99% säkerhet efter att ha spöat Glasgow Rangers banemän, Kaunas, med 2-0 hemma. Tränare i Ålborg? Det är Bruce Rioch, killen som ville göra Ian Wright till mittfältare i Arsenal en gång i tiden.

3 kommentarer:

johnnylogan sa...

Jag kräver att du skäller ut dina kollegor nu! "Johan Djourou som spelade 3 matcher för Elfenbenskusten i VM 2006" Jag saknar dig i rutan...

N sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gooner sa...

Bruce Rioch värvade Dennis Bergkamp. Snubben var alltså inte helt hopplös.

Mamma sagt att om man inte kan säga något gott om något skall man vara tyst....så om snubben som kommenterade Arsenal igår tiger jag still...