onsdag 13 augusti 2008

Premier League, 2008-09

Nu har jag analyserat klart. Så här går det.

1. Liverpool - jodå, med värvningarna av två nya ytterbackar och en smart och kreativ anfallare till så ser Liverpool starkare ut än på länge. Agger kommer tillbaka i backlinjen och är nästan ett nyförvärv han också.

2. Man Utd - Ronaldotjafset och ett tufft spelschema i början kan göra att Man Utd tappar lite poäng inledningsvis. Det har inget lag råd med, inte ens de röda djävlarna.
------------------------------------
3. Chelsea - ser bra ut på alla positioner utom att de möjligen skulle kunna ha en bättre vänster yttermittfätare, fast Malouda kanske har anpassat sig nu. Problemet finns i mitten. Essien, Obi Mikel, Lampard, Ballack och Deco slåss om (max) tre platser. De andra två kommer att bli jättesura.

4. Arsenal - det känns som att de blir yngre för varje år. Snart ställer Wenger upp med ett P10-lag... Intressanta som tusan, förstås, men jag tror att de kommer att ha ett par svackor, just på grund av orutinen, och då blir de inte bättre än fyra.
------------------------------------
5. Tottenham - Juande Ramos gjorde ett bra jobb i våras, och nu har han rensat bort de han inte ville ha kvar. Ser mycket spännande ut. Jag hissar en varningsflagg för Darren Bent, som tydligen har varit glödhet på försäsongen.

6. Everton - precis som tidigare år kommer Everton att vinna mot lagen som är sämre på pappret och förlora mot lagen som är bättre på pappret. Everton är det mest logiska Premier League-laget. Stabila.

7. Aston Villa - Martin O'Neill verkar vara en tränare som får ut lagets fulla potential, och Aston Villas fulla potential i år är en sjundeplats. Får hoppas på mycket hörnor och frisparkar. Släppte in fyra mål i hela fyra ligamatcher förra säsongen. Ha med dem på Måltipset.

8. Portsmouth - jag har sagt det för och jag säger det igen: Crouch och Defoe är ett mycket spännande anfallspar! Däremot frågor för den relativt tröga backlinjen, och mittfältet, som kommer att sakna Muntari.

9. Newcastle - allt kommer att vara som vanligt. De kommer att göra massor av mål, släppa in lika många, alltid knökfullt på stadion, skrälla mot något av topplagen, men förlora med 3-0 hemma mot Stoke.

10. West Ham - jag tror stenhårt på Valon Behrami, som var i Lazio tidigare. Dessutom har de några andra spännande spelare i Noble, Sears och Ashton, som säkert gör ett par kassar tillsammans med Bellamy.

11. Man City - fortfarande intressanta, även fast "Svennis" har lämnat. Bojinov kan kanske komma igång efter skadan. Dunne och Richards är säkert bättre än i våras, och nye brassen Jo är nog en kille man ska följa lite extra. Frågan är hur länge Dietmar Hamann kan fortsätta att spela fotboll.

12. Fulham - i våras klarade de sig kvar genom att spela lite fotboll, vilket de aldrig gjorde under Lawrie Sanchez. Ändå inte naiva på något sätt. Nu har Roy Hodgson varit extremt flitig med spelarköp för att sätta sin prägel på laget, och det kan räcka långt, med Fulhammått mätt.

13. Blackburn - Paul Ince vill spela en offensiv och attraktiv fotboll, och sånt kan ibland kosta mittengäng dyrt. Dessutom har de nu en målvakt som gör att backlinjen inte kan känna sig helt lugn och trygg. Benhårt mittbackspar i Nelsen/Samba, men förlusten av Bentley är tung.

14. Middlesbrough - ska ha respekt för att de nästan bara satsar på egna talanger och sen kryddar med, t.ex. Afonso Alves. Brukar kunna slå Chelsea och/eller Man Utd hemma på Riverside, men sen förlora oförklarligt mot sämre lag. Ser intressantare ut än ifjol, men jag hajar inte varför de släppte Cattermole till Wigan.

15. Sunderland - Kenwyne Jones är skadad ett tag till, och det är tungt för Keane och kompani. Att han sen värvat halva det Tottenham som var usla i inledningen av förra säsongen är inget jag begriper.

16. West Bromwich - det av nykomlingslagen som försöker spela fotboll mest och bäst. Jag tror att Robert Koren och Roman Bednar kommer att bli namn vi får höra mer av, och Scott Carson i mål gillar jag.

17. Bolton - det osar inte direkt glamour om Wanderers... Johan Elmander kommer att få mycket ansvar eftersom han är den ende i laget som håller en hyfsad internationell standard.
------------------------------------
18. Wigan - tyvärr för Erik Edman så har Wigan dansat färdigt nu. De var inget vidare förra säsongen heller, och tappar de Wilson Palacios så blir de ännu tråkigare. Håll dock ögonen öppna för Amr Zaki, en egyptisk anfallare som antingen är som en sol eller som en pannkaka.

19. Hull - kommer ni ihåg Bolton under Sam Allardyce-tiden? Phil Brown var assisterande till Allardyce då och och han tog med sig alla pärmar med spelinstruktioner upp till Hull. Kul om Dean Windass får göra ett mål på KC Stadium. Då reser de en staty över honom.

20. Stoke - de kanske inte kommer att vara lika kass som Derby, men jag ser ingen anledning att tro att Stoke klarar sig kvar. Spelar på gammalt "brittiskt" vis och har Dave Kitson på topp. Managern Tony Pulis verkar gilla långbollar in absurdum.

10 kommentarer:

Breahl sa...

Jaha och du tror ännu på liverpool även fast Berbatov är klar för united nu? ;)

Jonas Dahlquist sa...

Jadå. Fast är han klar eller är han "The Sun-klar"?

Martin Karlsson sa...

Han är "Daily Mail-klar".

makki sa...

Du verkar ha glömt att United tog två poäng på de tre första matcherna förra säsongen, och ändå gjorde rätt hyggligt ifrån sig.

Jonas Dahlquist sa...

Nej, det har jag inte glömt. De kommer säkert att ta fler poäng på de tre första matcherna än vad de gjorde ifjol - men inte än vad de gjorde på de TIO första...

gooner sa...

Förra året tippade du Gunners som sexa (efter Spurs!!) och de slutade på en tredjeplats. I år tippar du dem som fyra. Det ser jag som ett mycket gott omen!

1) 6-x=3
2) 4-x=1

x=3

Jonas Dahlquist sa...

Man ska aldrig - jag menar ALDRIG - folja mina tips. Men jag gor det bara for att ni ska ha nagot att klaga pa...

Martin Karlsson sa...

Tror det kommer vara ett ännu större gap mellan de fyra stora och the best of the rest i år.

Pompey, Blackburn och Villa ser inte alls lika starka ut som tidigare, frågan är bara vilka lag som kan utmana förutom Spurs och Everton.

papphammar sa...

Är Paul Kitson tillbaka? Stoke kommer verkligen att få det jobbigt...

Jonas Dahlquist sa...

Hahahaha... Jag skrev fel, det är inte gamle Paul som är där. Nåväl, en sån felskrivning visar ju bara att man har varit med ett tag. En nybörjare hade inte ens kunnat skriva fel förnamn där. Jag ändrar i inlägget!