torsdag 21 augusti 2008

Same procedure as last förbundskapten

Precis som när Steve McClaren gjorde sin sista match som förbundskapten så regnade det över Fabio Capello och det engelska lag han mönstrade mot Tjeckien igår. Capello hade dock inget paraply på sidlinjen, vad jag kunde se. Att det blev 2-2 är egentligen ointressant, det intressanta är ju hur prestationen såg ut och hur spelet fungerade. Det gjorde det inte.

Englands laguppställning såg ut så här: David James; Wes Brown; Rio Ferdinand (Jonathan Woodgate 57), John Terry, Ashley Cole; David Beckham (Jermain Jenas 79), Gareth Barry, Frank Lampard (David Bentley 79), Steven Gerrard (Joe Cole 57); Jermain Defoe (Emile Heskey 46), Wayne Rooney (Stewart Downing 69).

Om dessa 16 gubbar noterade jag följande:

* David Beckham är slut.
* Gareth Barry är inte värd 18 miljoner pund. Möjligtvis 5-6 miljoner pund.
* Gerrard eller Lampard är Englands svar på Kim eller Anders, fast med bättre löner.
* Wes Brown blev grovt bortgjord vid 0-1-målet.
* David James hade ny frisyr för 6.408:e gången i sitt liv.
* Jermain Defoe gav inte Capello någon anledning att ringa upp honom inför nästa landskamp.

Capello verkar ha fått en gordisk knut som uppdrag. Han ska vinna matcher, han ska göra det med sitt spelsätt, och han ska ha med Gerrard och Lampard. Det kommer inte att funka. Tyvärr tror jag att han måste peta en av dem, hur mycket skit han än får för det. I min bok är Steven Gerrard en bättre fotbollsspelare än Frank Lampard, och då får det bli så. Lampard är inte dålig på något sätt, han är jättebra - men Gerrard är ännu bättre.

Högerbacksplatsen är ett annat problem - efter Gary Neville finns... ingenting. Wes Brown gjorde det bra för Man Utd förra säsongen, men det är lite Mellberg-varning över hans högerbacksspel emellanåt. Målvaktsposten är inte ett lika stort problem. David James är trots allt ganska OK, men han spelar väl knappast år 2010, när det SKA vara VM-spel för England, och det är lika bra att satsa på någon annan med en gång. Frågan är bara vem.

Om Capello vill spela med två anfallare vet jag inte vem som ska spela bredvid Rooney heller. Michael Owen har ofta levererat i landslaget, men är ju lika skadebenägen som Jari Litmanen. Dean Ashton är för fet, har Capello sagt. Emile Heskey? Ingen frälsare. Jermain Defoe? Levererar inte under press. Peter Crouch? Inte ens med i truppen, vilket väl säger en del om Capellos inställning till honom. Kanske Gabriel Agbonlahor är svaret till slut. Inte bara för sitt hattrick mot Man City, förstås. Han var bra förra säsongen också och verkar ha lite utvecklingspotential kvar. Dessutom är han ung.

Jag har inte hunnit läsa de engelska tidningarna idag än, men jag tror jag vet vad det står: Rubbish.

I Sverige jublar alla över en förlust mot Frankrike, och då fick Tommy Söderberg som han ville till slut. Fotbollsvärlden är kanske inte så resultatfixerad, trots allt.

6 kommentarer:

Philip sa...

Känns som att det är få spelare som man göra sin gubbe av dom elva spelarna som startade i går. Med Bentley och Lennon på kanterna tror jag det hade gått bättre. Ingen mer än jag som tycker det ett skämt att inte Carrick är med i landslaget?

Martin Karlsson sa...

Tro det eller ej men Carrick var uttagen till den här matchen.

Nickelit sa...

philip, Carrick skadade sig mot Newcastle och blev tvungen att lämna återbud till matchen.

Philip sa...

Jo, jag vet. Menade inte bara till den här matchen. har för mig att capello inte ens hade tagit ut han i truppen någon gång i våras. Men tydligen var han uttagen till den här matchen.

Men verkar som att drasistska förändringar måste ske från capello om han ska få det här laget att funka. Det är ett väldigt bra lag på pappret.

gameover sa...

Dåligt försvar på 0-1, först går de förbi Brown, men det var nästan sämre gjort av kaptenen the big man, att låta honom vända så enkelt inne i straffområdet.

Dennis sa...

Citat från John Terry:
"It's going to be a slow process, but hopefully we can get off to a good start against Andorra and go from there."

Det är till att ha ambitioner.