torsdag 28 augusti 2008

CL-gruppspel

Ja, det gick ju ganska exakt som jag skrev igår. Arsenal cruisade vidare mot Twente, Liverpool avgjorde sent (senare än vad jag trodde...) genom Dirk Kuyt, Ålborg vann mot Kaunas och Anorthosis från Cypern höll undan mot Olympiakos.

Att Liverpool och Arsenal är vidare är givetvis helt enligt manus, men att Ålborg och Anorthosis är det är större skrällar. Dessutom kan vi kasta in att vitryska Bate Borisov ska spela Champions League.

Danmark, Cypern och Vitryssland är alltså representerade. Rumänien har två lag med i turneringen. Sverige? Vi var inte ens med i sista kvalrundan.

Vår klubblagsfotboll är sämre än... ja, kanske har den aldrig varit så dålig internationellt sett. Landslaget brukar rankas runt sisådär 20:e plats i världen, men vår inhemska liga passeras snart av All-Luxemburgskan.

Samtidigt har det blivit svensk standard att två-tre matcher per säsong ska brytas på grund av läktarproblem, publiksiffrorna går ner, och varenda spelare som kan slå en passning blir automatiskt proffs i Midtjylland eller Stabaek. Svenska Cupen ska vi inte tala om.

Jag brukar skicka SMS till Henrik Rydström om att Kalmar FF är ett skitlag, men det är mest på skoj. KFF har gjort 50 mål i årets Allsvenska - de som har gjort näst flest har gjort 32. Hittills har de varit klart bäst och leder därför rättvist. Om Kalmar blir svenska mästare så får vi ut ytterligare ett lag med usel "UEFA-koofficent" som det heter, och då får de inleda första kvalrundan mot ett bättre rankat lag, och så blir det inget svenskt inslag i Champions League nästa säsong heller.

Lagrell och kompani har nog bara haft det skumma TV-avtalet i tankarna de senaste åren. Sen presenterade de ju en ny, skitful, logotyp för Allsvenskan inför den här säsongen för att "ge serien en ny profil". Någonstans känner jag att de har ett par problem som är mycket, mycket större än så.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Det där är ju inte riktigt rättvist skrivet. Blåvitt blev ju felaktigt utdömda, annars hade de ju varit där, kanske t.o.m. nått gruppspelet.

henke sa...

Håller med senaste. Kändes som att Blåvitt hade nåt riktigt bra på gång, men det sket sig ju som bekant...
Annars tycker jag att du har helt rätt, Jonas. Nånting måste göras, helst byta ut hela ledningen i SvFF och få in lite färskt folk med nya idéer. Känns som att Lagrell & Co har gjort det dom kan, dvs inte mycket.

Allsvenskan är rutten.

Jonas Dahlquist sa...

Jo, jo - om "om" fanns så hade ju Sverige vunnit EM också... Visst blev Blåvitt bortdömda i den situationen, men nu är det som det är och det är verkligheten man måste förhålla sig till.

Joakim Lindqvist sa...

Tror skribent Dahlquist fortfarande att Liverpool kommer vinna PL med det spel man visar upp såhär i början? Nu är Gerrard borta "10-15 dagar" också (visserligen landslagsuppehåll snart).

Jonas Dahlquist sa...

Nu tror jag det mer än någonsin. De har full pott i PL och är vidare i CL efter att, hittils denna säsongen, ha gjort fyra riktiga skitmatcher! Tre segrar och en oavgjord, och bara ett insläppt mål trots att spelet inte alls fungerar tyder på att Liverpool är riktigt bra!

Joakim Lindqvist sa...

Det kan också betyda att så fort de möter lag som är av någorlunda hög klass (läs: top 8 i PL) så åker de på däng för att de är för dåliga.

Menmen, säsongen är ung och vi vet faktiskt inte ett skit om hur det kommer sluta i vår!