tisdag 1 juli 2008

Dagens klubb - återuppståndelsen

Jösses vad länge sen det var jag skrev en "Dagens klubb", men eftersom jag är ute efter att underhålla och utbilda er så tar jag tag i den biten igen. Det är trots allt inte långt kvar till dess att säsongen börjar. Av alla professionella klubbar i England - från Premier League ner till League Two - var Chester City den sämsta förra säsongen som ändå lyckades hänga kvar (Mansfield och Wrexham åkte ur). De kom alltså på 22:a plats i League Two.

Trogna läsare av den här bloggpunkten vet att jag brukar vilja försöka hitta en koppling till Neville Southall överallt. Här är kopplingen att en av hans bästa landslagspolare slog igenom här. Läs bara följande fakta:

* Ian Rush startade sin karriär i Chester! Liverpool köpte honom för 300.000 pund 1980 och sen blev han en av de bästa fotbollsspelarna på de brittiska öarna genom tiderna. 229 mål på på 469 matcher för Liverpool säger allt.
* En gång i tiden tog sig Chester makalöst nog ända till semifinal i Ligacupen. Året var 1971. Där åkte de ut mot Aston Villa med totalt 5-4, och en av Chesters målskyttar där hette Terry Owen. Hans son, Michael, är ganska känd.
* Chester spelar sina matcher på Deva Stadium. Det är inte svårt att få biljett dit. Chester är nämligen ett av de minst publikdragande lagen i England. De har ungefär samma publiksnitt som Trelleborgs FF.
* När Chester spelar mot sina värsta rivaler Wrexham är det en lustig tilldragelse eftersom de då möter Wrexham. Den matchen kallas för "The english-welsh derby". Lagen hör alltså hemma i olika länder. Ändå är det ett derby. Märkligt.
* Expressenkrönikören Mats Olssons favoritspelare Mike Pejic var tränare här 1994-95.
Här står Michael Owens mamma Janette och pappa Terry och tittar på fotboll. Tänk vilka roliga bilder man kan hitta på det här "Internet".

Inga kommentarer: