söndag 15 juni 2008

Sverige - Spanien

0-1 Fernando Torres (15)
1-1 Zlatan Ibrahimovic (34)
1-2 David Villa (92)

Det gick nästan, men till slut så fick spanjorerna med sig tre poäng från matchen ändå. Sverige var det bättre laget i den andra halvan av första halvlek, men i de övriga 75 procenten av matchen var det Spanien som var bättre och förde spelet, så ingen kan säga att det var ett orättvist resultat. Punkterna:

* Visst ska det vara frispark för Sverige innan 2-1-målet, men det ska i såna fall också vara straff för Spanien två gånger om. Elmanders tackling var sjukt sen och nog kan domaren bedöma att det är hands på Stoor?

* Med Zlatan i laget har Sverige 1% chans att vinna EM, utan honom har Sverige 0% chans att vinna EM.

* Rosenbergs inhopp gav inte direkt någon mersmak, om man säger så...

* Petter Hansson och Olof Mellberg gjorde en bra match, men kolla matchprotokollet och ni ser att målskyttarna heter Torres och Villa ändå.

* Fredrik Stoor visade att han är ordinarie högerback i det svenska landslaget från och med nu.

Matchens tre bästa spelare:
1. David Villa (Valencia/Spanien)
2. Olof Mellberg (Juventus/Sverige)
3. David Silva (Valencia/Spanien)

1 kommentar:

Christian sa...

Kollade upp lite statistik, och frågan är väl om detta slutspel ska vara det då den bryts. Att Spanien aldrig vunnit en kvartsfinal I ett EM eller VM slutspel måste ju brytas om dom ska vinna den här gången (när dom placerat sig bättre har det antingen börjat med semifinaler lr dubbla gruppspel). Sverige har aldrig tagit igenom sig ett gruppspel med förlust, varken i EM eller VM... känns inte så bra.