söndag 15 juni 2008

Grekland - Ryssland

0-1 Konstantin Zyrianov (33)

Ingen fantastisk match men ett rättvist resultat. Grekerna var något mer offensiva än mot Sverige men det gjorde att ryssarna fick chans att utnyttja sina spelvändningar. Punkterna från fighten:

* Grekland var EM:s bästa lag för fyra år sen och nu är de EM:s sämsta lag. Såna saker kan jag inte få ihop.

* Zyrianov har haft en bra vår/sommar. Mål i UEFA-cupfinalen och mål i EM. Med tanke på historien om hans fru, som tog livet av sig själv och parets fyraåriga dotter 2002, är det otroligt att han gör det. Respect.

* Jag såg matchen med min grekiske granne. Den grekiska keepern Nikopolidis står inte högt i kurs där, kan jag säga. Vad gjorde karln vid målet?

* Traianos Dellas är inte en elitfotbollsspelare längre.

* Mannen som kallats "Kung Otto" får abdikera nu, va?

* En poäng i sista matchen räcker för att Sverige ska gå vidare till kvartsfinal mot Holland, och samma sak hade gällt även om vi fått 1-1 mot Spanien. Alltså spelade Villas mål ingen roll för oss men en jäkla roll för Spanien.

Matchens tre bästa spelare:
1. Roman Pavlyuchenko (Spartak Moskva/Ryssland)
2. Diniyar Bilyaletdinov (Lokomotiv Moskva/Ryssland)
3. Sergei Semak (Rubin Kazan/Ryssland)

1 kommentar:

Batman666 sa...

Lägg till att de hade 10 vinster på 12 matcher i kvalet och det hela blir ännu mer bizzart.

In med Chalkias eller Tzorvas mot Spanien! Fast Nikopolidis har sagt att han skall lägga av efter Spanien matchen och spelar han så blir det match nr 90 för hans del i landslaget så han lär nog få stå igen.

Och nej, tror inte Kung Otto kommer försvinna, han har kontrakt till 2010. Han kommer försvinna först i VM-Kvalet om Grekland inte lyckas där.

För övrigt, la du märke till att han gjorde "high fives" med ryska supportrar bakom bänken i slutet av matchen? Det såg ena...udda ut, även för Kung Otto.