tisdag 17 juni 2008

Österrike - Tyskland

0-1 Michael Ballack (48)

Jämnare än vad jag trodde! Tyskarna var inte i närheten av det spel de visade upp mot Polen den här gången heller, medan Österrike kämpade på med elva dårars envishet. Till slut blev det uppenbara verklighet - Tyskland är bättre än Österrike och därför spelar de kvartsfinal.

* Äntligen ett frisparksmål! Kul att Matt Damon-kopian Michael Ballack har hittat rätt i formen igen. Det var ju si och så med det i början av hans tid i Chelsea. Nu är han grym i både klubblag och landslag.

* Äntligen ett tränarslagsmål! Kul att Joachim Löw gick direkt upp till den tyska förbundskanslern Angela Merkel på läktaren och fick några berömmande ord. Josef Hickersberger verkar vara en lustig filur, men han bjöd i alla fall hemmapubliken på show.

* Portugal-Tyskland är en kvartsfinal men låter som en final i mina öron.

* Jag måste få återkomma till Ballacks frisparksmål här, för visst har han ett märkligt tillslag? Det är som en blandning mellan vristträff och tåfjutt.

* Mario Gomez är turneringens värsta målsumpare hittills. Många (inklusiva jag) hade stora förväntningar, men Gomez verkar få svagare psyke ju närmare mål han kommer.

* Det sägs att Lukas Podolski vill bort från Bayern München, och är det någon som har hajat det här med att "mästerskap är bra skyltfönster" så är det Podolski. Han får nog ett finfint kontrakt med en bra klubb till hösten.

Matchens tre bästa spelare:
1. Lukas Podolski (Bayern München/Tyskland)
2. Andreas Ivanzitsch (Panathinaikos/Österrike)
3. Ümit Korkmaz (Rapid Wien/Österrike)

2 kommentarer:

pressakapavinn sa...

haha aftonbladet slår till igen med expressen i släptåg :0
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/fotbollsem2008/article2701283.ab
bara synd att ni lånade ut jensa :/
svårt skilja ut honom bland alla tomtar å troll!

Kommer få jobbiga flashbacks av
tv4`s eminenta sändingar när premiership börjar igen.

Varför lånade ni ut jensa :[

M sa...

ööh, Philip Lahm? Matchens gigant.