tisdag 17 juni 2008

Kroatien - Polen

1-0 Ivan Klasnic (53)

Mer eller mindre betydelselös match eftersom Tyskland hade allt i egna händer mot Österrike, och det märktes på Polen - de verkade inte tro på detta själva. Kroatien kom med en halv B-uppställning men var ändå bättre. Punkterna:

* Tre raka uddamålssegrar mot hemmanationen Österrike samt Tyskland och Polen är inget dumt facit för kroaterna. Turkiet i kvartsfinal verkar vara en lämplig uppgift också.

* Det står mycket om Ivan Klasnic i tidningarna, men det är inte konstigt. Han har alltså genomgått två njurtransplantationer de senaste åren, men håller ändå så pass hög klass som fotbollsspelare att han platsar i en EM-trupp. Det är helt osannolikt. Vilken kämpe. Vilken man.

* Om inte Howard Webb hade blåst straff i 93:e för Österrike mot Polen så hade de nog kunnat ta en pinne eller tre i den här matchen. Polens EM tog verkligen slut i förra matchen. Webb kan inte få döma mer i detta mästerskapet, va?

* Jag vet inte vem som är EM:s mest offensiva ytterback - Danijel Pranjic eller José Bosingwa - men det är härligt att se!

Matchens tre bästa:
1. Danijel Pranjic (Heerenveen/Kroatien)
2. Ivan Klasnic (Werder Bremen/Kroatien)
3. Vedran Corluka (Manchester City/Kroatien)

Inga kommentarer: