torsdag 12 juni 2008

Österrike - Polen

0-1 Roger Guerreiro (30)
1-1 Ivica Vastic, straff (93)

Det kunde eller borde ha stått 4-0 till Österrike efter 25 minuter - eller kanske 4-1 förresten, eftersom Polen också hade en bra chans. Det polska försvaret såg klenare ut än väntat, men så fanns ju Artur Boruc där bak och stod för de bästa målvaktsminuterna i EM så här långt. Som vanligt straffar det sig om man inte gör mål på sina chanser, och Guerreiros mål kom som ett brev på posten och naturligtvis skulle det dessutom ha varit offside.

* Martin Harnik är snabb som fan men kan inte göra mål. Då ska man inte spela anfallare - man ska vara ytterback.

* Det verkar vara trendigt att ha en brasse i landslaget. Spanien har Marcos Senna, Turkiet har Mehmet Aurelio, Portugal har Deco, Polen har Guerreiro o.s.v, o.s.v. Sverige har förresten också en, nämligen Brasse Brännström.

* Vem på Puma kom fram med idén att siffrorna på deras matchställ skulle vara så fula som möjligt? Sparka designchefen omedelbart.

* Howard Webb får inte alls godkänt! Han kan inte fördelsregeln och dessutom tog han med sig en blind linjeman till Österrike. Bedrövligt.

* Straff eller inte straff... tjaaaa... det stämmer ju säkert om man dömer STENHÅRT efter regelboken, men det gjorde ju inte Webb i resten av matchen, så det var konstigt att han började med det på stopptid. Men, men - det är kul med mål, som det brukar heta.

* Österrike är inte bra men de kämpar i alla fall.

* UEFA funderar på att ge EM till San Marino, Liechtenstein och Andorra och förstås ge arrangörsländerna TRE gratisplatser i turneringen.

Matchens tre bästa spelare:
1. Artur Boruc (Celtic/Polen)
2. Christoph Leitgeb (Red Bull Salzburg/Österrike)
3. Roger Guerreiro (Legia Warszawa/Polen)

Inga kommentarer: