måndag 23 juni 2008

Spanien - Italien

0-0 efter full tid och förlängning

Straffar:
SPA: David Villa, 1-0
ITA: Fabio Grosso, 1-1
SPA: Santiago Cazorla, 2-1
ITA: Daniele De Rossi, miss
SPA: Marcos Senna, 3-1
ITA: Mauro Camoranesi, 3-2
SPA: Daniel Güiza, miss
ITA: Antonio Di Natale, miss
SPA: Cesc Fabregas, 4-2

Typiskt "italiensk" matchbild hela vägen, och jag var verkligen övertygad om att Italien skulle vinna straffläggningen. Varför Donadoni valde att låta Daniele De Rossi skjuta en straff begriper jag inte, det syntes lång väg att han skulle missa och sen minns ju en del av er säkert att han brände en viktig straff mot Man Utd i Champions League den här säsongen också. Punkterna:

* Det kan mycket väl ha varit världens två bästa målvakter som stod på planen.

* Spanien-Ryssland och Tyskland-Turkiet... inte precis de semifinaler jag trodde på inför turneringen, men ryssarna är värda sin plats eftersom de spelat lysande från och med en bit in i matchen mot Grekland, och turkarna är ju helt underbara kämpar.

* Pirlo och Gattuso såg ut som vilka fans som helst på läktaren där de satt och pekade och tyckte att de kunde göra allt bättre. Skillnaden mot vanliga fans är att Pirlo och Gattuso KAN göra det.

* Luca Toni sliter och allt sånt där... men när han inte är i form så ser han ibland inte ens ut som en fotbollsspelare. En Luca Toni i form hade gjort 5-6 mål hittills i EM. Så bra kan han vara.

* Nytt SMS från chefen: "Inte konstigt att spanjorerna anses spela snabbt när de har Senna i startelvan och Alonso på bänken. Vi i Sverige har bara Keke Ros(en)berg och Kim(i) Källström att tillgå". Förstår ni att jag ska lämna reseräkningar och semesteransökningar och sånt till den mannen?

* Om ett lag kan ha Cesc Fabregas på bänken är det, till syvende och sist, inte konstigt att de är i semifinal i EM.

* Jag såg att den spanska sporttidningen Marca skrev att spanjorerna ägnade sig åt "exorsism i Wien" och att straffsegern "förändrar historien". Skönt med latinska överreaktioner ibland.

Matchens tre bästa spelare:
1. Iker Casillas (Real Madrid/Spanien)
2. Gianluigi Buffon (Juventus/Italien)
3. Marcos Senna (Villarreal/Spanien)

3 kommentarer:

J sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eric Hellman sa...

Spanien mot Ryssland. En fråga om motivation. Välfriserade guldtörstiga spanjorer möter Roman Abramovitjs utlovade bonus till de ryska spelarna. Trots din vattentäta teori om folkmängd satsar jag på Spanien.

JB sa...

enligt de rossi så var det knappt några som ville/vågade skjuta. Därför sköt han.

Tyskland vinner med 2-0 mot spanien i finalen.