onsdag 11 juni 2008

Semesterbilder

För er som aldrig har varit på Sicilien kommer här en kort resumé av min semestervecka där här. Mobilkamera är en fantastisk uppfinning, förresten.


Så här såg det ut i Cefalù. Det är inte Ayers Rock i bakgrunden, utan en helt annan klippa.


Maten är förstås god och den här måltiden innehöll alla de sex viktigaste delarna av kostcirkeln - salami, ost, ansjovis, vitt bröd, kronärtskocka och öl.


Världens kanske coolaste bil, Fiat 500, finns det fortfarande gott om på Sicilien.


Undrar vad den svenska Hälsovårdsmyndigheten skulle säga om man lade en stor jävla svärdfisk utanför butiken? Kolla in gubben, förresten. Italienska gubbar är obeskrivligt coola och ser väldigt bra ut. Svenska gubbar ser ut som Bosse Ringholm.


Italienare är inte så bra på engelska, och de som ändå försöker sig på att prata engelska låter inte bra. Kolla stavningen på den här klassiska drinken, till exempel. "Screediver"!!? Det låter inte gott...


Den här killen blev jag fascinerad av. Han skulle klippa gräset på den där vägrefugen, eller vad det kan heta. Vägrefugen var cirka 2x2 meter stor och hade ett litet träd och en skylt i mitten, men han skulle ändå klippa med en stor, gammal, motorgräsklippare i den. Den kunde köra cirka 10 centimeter innan han var tvungen att lyfta ner den på vägen och bära runt den. Det tog typ 40 minuter för honom att bli klar. Stor humor.

1 kommentar:

Mange sa...

Håller helt klart med om italienska gubbar, se bara på Donadoni - sjukt snygg, även om han inte är riktigt lika gammal som gubben på din bild. Men samtidigt slog det mig! Du kommer att se ut ungefär som Bosse R, när du blir gubbe ;)