fredag 27 juni 2008

Äntligen mer svenskt i Premier League!

Johan Elmander är alltså klar för Bolton. För ett år sedan pratades det om Barcelona och allt möjligt, men det går väl att tjäna stålar på Reebok Stadium också.

Mannen på bilden kommer inledningsvis att bli inkvarterad i Reebok Stadiums hotelldel, utgår jag ifrån. Det är ingen höjdare, det...

Det som talar EMOT en succé är att Bolton inte har spelat någon vidare fotboll under Gary Megson. Detta är ett kraftigt understatement, om ni inte förstod det.

Det som talar FÖR en Elmandersuccé är att Bolton inte kan bli så mycket sämre/tråkigare än förra säsongen. The only way is up, som Yazz sjöng en gång i tiden. Dessutom påminner Elmander en hel del om Nicolas Anelka i sitt spelsätt, med långa löpningar och bandysvängar, och det funkade ju bra med Anelka i Bolton.

Mannen på den här bilden har totalt kostat 66,5 miljoner pund på sina övergångar.

På de 21 första omgångarna förra säsongen gjorde Bolton 24 mål. Det är 1,14 mål per match.

De sista 17 omgångarna lyckades Bolton göra 13 mål. Det är 0,77 mål per match.

Detta är också siffrorna före/efter Nicolas Anelka försvann till Chelsea. Skillnaden mellan 0,77 mål per match och 1,14 mål per match kanske inte låter enorm, men för ett lag i den förväntade bottenregionen så är det väldigt viktiga siffror. Elmander kommer att ha stor press på sig att leverera mål.

Inga kommentarer: