onsdag 18 juni 2008

Frankrike - Italien

0-1 Andrea Pirlo, straff (25)
0-2 Daniele De Rossi (62)

Det blev aldrig så stenhårt, jämnt och nervdallrande som de flesta trodde. Italien ville vinna mer än vad Frankrike ville, och det visade sig till slut på resultattavlan. Punkterna:

* Klockren straff när Abidal drog ner Toni, men jag har varit emot dubbel bestraffning förr och jag kommer att vara emot det även fortsättningsvis.

* Frankrikes match och egentligen hela EM tog slut när Ribery bars ut på bår. Han är den ende som får överbetyg i den här turneringen av alla stjärnor i Les Bleus.

* Såg ni Buffons blick när Pirlo slog in straffen? Äkta glädje!

* Luca Toni har ICKE krutet torrt hittills i turneringen, men tänk hur det blir när han får det! Killen skapar ju 7-8 målchanser per match.

* Italien-Spanien och Portugal-Tyskland. Två kvartsfinaler som låter som finaler. Å andra sidan är Kroatien-Turkiet och Sverige/Ryssland-Holland två kvartsfinaler som låter som gruppspelsmatcher.

* Jag vet inte om ni har läst "Den gudomliga komedin" av Dante Alighieri. Jag läste den i gymnasiet, minns jag. Den handlar om Italien i Dödens Grupp i EM 2008. Först var de i Helvetet (mot Holland), sen kom Skärselden (mot Rumänien) och till sist kom Paradiset (mot Frankrike).

* Undrar vad "generationsväxling" heter på franska? "Vèxle du génèratión"? Hur som helst är det en sån som ska genomföras.

* Det är V-Ä-L-D-I-G-T mycket reklam i pauserna, det är ingen åsikt utan rena fakta. Det enda som är värt att sitta kvar vid TV:n för är Svenska Spels reklamsnutt där Lagerbäck och Lagrell är med. Jag skrattar i princip varje gång. Särskilt Lagrells min är obetalbar.

Matchens tre bästa spelare:
1. Andrea Pirlo (Milan/Italien)
2. Luca Toni (Bayern München/Italien)
3. Fabio Grosso (Lyon/Italien)

3 kommentarer:

Eric Hellman sa...

Litteratur och fotboll, en underbar koppling! Vem kan sägas ha varit Italiens "Vergilius" genom denna helvetesvandring? Donadoni? Hmmm.. Nu kan Italien bli riktigt farliga.

Ang. Tv4 och Canal+ (m.m.). Lycka till i samarbetet med dom. Ser fram emot ny säsong. Och vi hoppas innerligt att denna Disney-morgonsoffe-tv-grupp inte polerar bort din sköna punk-attityd i rutan. Kör hårt!

Johan seidefors sa...

Ja! Jag älskar Lagrells min lika mycket som jag ogillar filmen. Han gör rollen som den skenhelige religöse ledaren helt perfekt.

Christian sa...

Ojoj! härligt... Måste kolla på Euro 2008 Talk speciellt när du Jonas är med