tisdag 6 maj 2008

Plingljud och sånt

Att Glenn Strömberg är bäste icke-Canal+-TV-bisittare rådde det inga tvivel om i omröstningen som legat på den här sidan ett tag. Han tog hem det hela med 72% av rösterna! Övriga fick alltså 28% tillsammans, och "best of the rest" var Stuart Baxter som skrapade ihop 8% av rösterna.

Ni är rätt många som vill ha plingljudet mailat till er, och det går förstås att fixa. Tyvärr är jag lika tekniskt lagd framför datorn som Philippe Senderos är på fotbollsplanen (det vill säga: inte alls), så om ni vill ha det så får ni maila så skickar jag det. Mailadressen kan ni vid det här laget.

Vad gällde varianter på själva spelet "Pling" har jag fått ett par förslag. Annika Lindqvist från Åland (bloggen är internationell) mailade in följande:

"Vi brukar spela ett som är betydligt barnvänligare. Vi samlas hemma hos oss, 2 eller 3 familjer, äter middag tillsammans och spelar Pling! Det går ut på att alla (både vuxna och barn) har lämnat in varsin tipskupong före med 4 halvgarderingar. Vid varje pling ska man titta på vad man har för tecken för den matchen på sin kupong. Har man rätt tecken just när det plingar behöver man inte göra något, men har man fel tecken just då lägger man 10 cent i plingskålen. (Pling får dubbel betydelse eftersom det plingar när alla kastar mynt i skålen också!) Till exempel så här: jag har tippat en 1:a i matchen Man Utd-Chelsea. Det plingar för att Man Utd gjort 1-0. Då har jag rätt tecken just då, en etta och behöver inte lägga peng i plingskålen. Sen plingar det igen för att Chelsea kvitterat. Då är tecknet X och då måste jag lägga 10 cent i skålen för att jag har fel tecken just då. Och så vidare...!

När alla matcher är färdigspelade vinner den som har flest rätt på kupongen hela plingkassan (brukar bli ca 10-15 euro totalt, beroende på hur många vi är). Plingkassan brukar för övrigt bli den enda vinsten vi får."


Mattias Karlsson kläcker ur sig en lite tyngre variant av "Pling":

"Man dricker 3,5:or (mycket toaspringande men inte lika starka), och vid varje pling så fär man dra ett "spårljus".

Det innebär att man häller sprit i ringen runt öppningen på ölburken och sedan tar en rejäl klunk öl, då får man ju lite av båda sorterna i en härlig blandning.

Kruxet är bara att det oftast bara blir ca 60-70 minuters plingande.. man blir ju inte precis överlycklig när Tottenham slår Reading med 7-4... Haha."


Bara genom dessa två mail inser man ju att "Pling" är en folkrörelse. Lika svenskt som midsommar, hockeyspel på julafton och hon den där mat-Tina.

2 kommentarer:

gooner sa...

Jag tycker oxå det e svårt att hålla isär Pompey och Totts. Skillnaden är väl att Pompey kan vinna en riktig cup medan Tottenham tror de vunnit en riktig cup. Läste man Niiva verkade han tro att de vunnit VM...minst.

cerpin taxt sa...

Ja, de vinner ju i alla fall något.