torsdag 8 maj 2008

Don't cry for me, Upton Park

Uttrycket "köpa ut" känns inte särskilt positivt laddat, vare sig det gäller tonåringar på Valborg eller fotbollskontrakt. Att West Ham vill köpa ut Fredrik Ljungberg från hans kontrakt är inget annat än en rejäl sågning av det svenska landslagets lagkapten.

Lucas Neill och Luis Boa Morte uppges ha fått samma sorts erbjudande. Precis som i Fredriks fall har de inte imponerat ihjäl publiken på Upton Park - men Ljungberg kan i alla fall skylla på skador. Tyvärr spelar det ingen roll vad man kan skylla på, verkligheten är som den är och nu är den så här.

En Ferrari med punktering och helpajad motor är till syvende och sist inget annat än en trasig bil. En skadad (före detta?) världsspelare är inget annat än en belastning för en redan svindyr och på tok för stor spelartrupp i ett mittenlag i Premier League.

Fredrik Ljungberg har en enda chans kvar att bevisa att han fortfarande är att räkna med. Hela hans fortsatta karriär står på spel. Den chansen heter EM. Nu måste han bara leverera, annars blir det en avslutning i Crystal Palace eller något dylikt.

Men, men, men... vad ni än gör - tyck inte synd om Fredrik Ljungberg! Det finns en massa strejkande sjuksköterskor som skulle kunna tänka sig att få 35 miljoner kronor för att ge fan i att spela fotboll för West Ham.

2 kommentarer:

Anonym sa...

...och Elefalk dementerar allt vad han kan. Jag undrar var uppgifterna kommer ifrån, och hur sanna dom är.

Det jag inte förstår i första hand, är hur Hammers kunde skriva kontrakt på FYRA år med Ljungberg, som varit mycket skadad till och från.

Mange sa...

Visst luktar det Brolin över Ljungbergs fortsatta karriär?! Som du säger, EM kommer att vara helt avgörande för hans karriär.