fredag 16 maj 2008

Cardiff underdogs

Cardiff City kom på 12:e plats i The Championship den här säsongen, vilket gör dem till det engelska ligasystemets 32:a bästa lag. Imorgon spelar de FA-cupfinal. Skulle Cardiff råka vinna mot Portsmouth blir de det "sämsta" laget som vinner FA-cupfinalen sen 1904! Å andra sidan är Pompey stora favoriter - de har bara släppt in ett enda mål i FA-cupen på väg fram till finalen (dessutom ett halvt självmål).

Harry Redknapp är en man som många har många åsikter om, de flesta är övertygade om att han stoppar undan pengar vid spelaraffärer och är en tuff ruffel-och-båg-manager. Men man måste ge honom lite cred för hur han har fått Pompey att gå så här bra denna säsongen. Tony Adams och Joe Jordan är hans assisterande tränare, och de ska också ha beröm.

En helt annan sak - Birminghams Olivier Kapo gav bort sin bil till ungdomsspelaren som putsat hans skor hela säsongen. Som ett litet "tack för säsongen". Det är kanske ett tecken på att även mediokra spelare i dåliga klubbar är jäkligt överbetalda!

Thaksin Shinawatra gör verkligen sitt bästa för att göra Manchester City till det lag de var förrförra säsongen. Usla, med andra ord.

Leeds är på väg upp i The Championship! De vann kvalsemifinalen mot Carlisle med totalt 3-2 och ska nu spela kvalfinal på Wembley den 25:e maj, då ställs de mot antingen Doncaster eller Southend. Det är ruggigt stort om de lyckas komma tillbaka halvvägs mot den serie de hör hemma redan i år. De började trots allt säsongen med 15 minuspoäng efter alla ekonomiska oegentligheter de ägnat sig åt tidigare.

Till VM i Tyskland valde SvFF att ha en upphottad version av Tomas Ledins "Vi är på gång" som officiell låt. Den här gången har de valt Frans (ett barn som sjöng om Zlatan en gång), och det är helt tydligt att SvFF inte riktigt har känsla för såna saker.

Konferens med Canal+ produktionsbolag i onsdags och planerna för hur 2008-09 ska se ut har det redan börjat ritas på. En förändring blir att jag inte kommer att vara med under höstsäsongen p.g.a. pappaledighet. Ni lär klara er ändå, va?

6 kommentarer:

Anonym sa...

nja.. tveksamt..blir då sämre klass på höstsäsongen... får väl hoppas matcherna blir så underhållande så studion kan vara tristare

Unknown sa...

Håller med Mikael!

Du fortsätter väl blogga?

Jonas Dahlquist sa...

Jodå, jag kommer säkert att fortsätta att blogga, men det blir garanterat inte lika mycket. Vi ska resa utomlands hela hösten, och jag är lite osäker på hur mycket Premier League som visas i Venezuela och Panama och så. Någon som vet? Tacksam för svar!

gameover sa...

Vem ska nu dra alla listiga "...men kom ihåg att West Ham vunnit tre gånger irad mot Man Utd, så det blir ingen lätt match"-kommentarer? :)

Kerenskij sa...

15 points Who Gives A Fuck, Were Super Leeds And were Going Up

Macke#9 sa...

Äsch, läste precis att du skulle vara utomlands långa stunder i höst :(. Jag som hade hoppats på att få se ofta mycket i EuroTalk nu när du inte syns i Canal Plus :S. Du och Niva är de överlägset bästa gästerna som finns i programmet.