söndag 9 mars 2008

Proffskollen

Japp - då tar vi och ser hur det har gått för några svenskar som allt får kämpa för att ta sig in i EM-truppen:

Mikael Dorsin, CFR Cluj - nu är jag ju aningen osäker på mina kunskaper i rumänska, men vad jag förstår har Dorsin bara spelat två matcher i ligan hittills. Cluj leder förvisso den rumänska ligan klart, men på lite olika sidor på nätet står Dorsin ömsom uppsatt som vänsterback, ömsom som mittfältare. Det låter inget bra, det här. Vad var det för fel på Lerkendal?

Goran Slavkovski, Sheffield Utd - är ju utlånad från Inter där han bara fick lira i Primavera-laget, men vad tror ni har hänt i Sheffield Utd då? Jovisst - han sitter på bänken i reservlaget... Inget lyckat karriärdrag hittils, med andra ord. Sheffield United vann för övrigt borta mot Bojan Djordjic's gamla lag Plymouth med 1-0 igår.

Björn Runström, Kaiserslautern - jag har skrivit det förr, men det är MAKALÖST att klassiska Kaiserslautern håller på att åka ur 2:e Bundesliga! Björn Runström har agerat inhoppare i de sex senaste ligamatcherna, och då är det förstås svårt att vräka in mål. Han har gjort tre ligamål på totalt elva starter och åtta inhopp. Kaiserslauterns två senaste matcher har för övrigt slutat 0-0.

PROFFSSPECIAL: Svenskarna i FCZ (FC Zürich, alltså).
Emra Tahirovic
- oftast inhoppare i början, men har också spelat en match från start. Inget mål än.
Dusan Djuric - har spelat från start hela tiden, men blev skadad senast. Har gjort ett mål också, det var när de förlorade mot Luzern med 2-1 för ett par veckor sen.
Andres Vasquez - ömsom matcher från start, ömsom börja på bänken. Inget "Rabona"-mål än, inget mål alls, faktiskt. Däremot en varning.

Inga kommentarer: