torsdag 27 mars 2008

OS och EM - senaste nytt

Vår förre justitieminister Thomas Bodström verkar vilja vara kvar i rampljuset som statsrådsposten innebar. Nu har han gått ut i media med åsikten att Sverige ska bojkotta OS-invigningen för att markera den svenska ståndpunkten i frågan om Tibet. Att Dalai Lama inte tänkt på detta under 57 års intensivt kampanjarbete!? Han kunde ju bara ha ringt Thomas Bodström! Nu vore det väl själva f-n om inte den kinesiska regeringen ändrar sig när världssamvetet Sveriges förra justitieminister (tillika fd Allsvensk mittback) kräver en bojkott av OS-invigningen.

Bodström var väl på väg att (tillsammans med Claes Borgström) bojkotta fotbolls-VM senast också, eftersom de utgick från att hela Tyskland skulle bli en stor bordell under VM 2006. Nu var blev ju inte det riktigt fallet, och i SVT:s morgonsoffa imorse hade Bodström mage att påstå att det var tack vare att han och Borgström lyft upp frågan...

Det är verkligen att sticka ut hakan när man är MOT ockupationer och prostitution. Undrar vad nästa radikala ställningstagande från Bodström blir? Ska han vara MOT ungdomsvåld, kanske? Bojkotta alla U21-turneringar i såna fall...!

Nåväl - tittade på en inspelad variant av Sveriges hemmamatch(?) mot Brasilien här på morgonen och kan konstatera att både Fredrik Stoor och Sebastian Larsson åker till Österrike och Schweiz i sommar om inte Bodström lyckas bojkotta Österrike för något, när han ändå är på gång. De feta och ohälsosamma Sachertårtorna, kanske?

5 kommentarer:

Snucke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Snucke sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
JB sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...

Jag blir nästan rädd när jag ser vad du skriver. Vad Bodström vill är att Sverige ska bojkotta invigningen,
och på så sätt få andra länder att göra samma sak. Och tro det eller ej Sverige är faktiskt oerhört
respekterad politiskt sett, i framför allt Europa.
Och att jämföra ungdomsvåld med ett land som dödar 10000-tals oskyldiga människor varje och dessutom
ockuperar Tibet, något som de inte har rätt till.

Jag kan säga att jag inte är stödjer Bodströms förslag, men lite mer vett trodde jag du hade i skallen.

Jonas Dahlquist sa...

Jag har oerhört mycket vett i skallen eftersom jag inte är så naiv att jag tror att en bojkott av OS-invigningen spelar någon roll för förhållandet Kina-Tibet. Att Sverige är en internationellt respekterad storpolitisk maktfaktor är bara en myt som lever kvar sen Olof Palmes dagar.

Varför bojkotta invigningen men inte hela OS? Varför bojkotta invigningen men samtidigt göra massor av affärer med Kina? Hyckleri, kallas det.

Vem fan är inte mot ockupation och brott mot mänskliga rättigheter? Är en bojkott av en OS-invigning rätt sätt att stoppa det? Knappast.