torsdag 13 mars 2008

It's grand Larssony

Det där är en ordvits på namnet "Larsson" och den engelska termen för 'grovt rån'. Varje gång Henke Larsson gjorde mål för Celtic var det alltid någon tidning som körde med den rubriken. Numera är det namnen Sebastian som får de rubrikerna, och även om det blev torsk mot Portsmouth igår så var hans mål rasande snyggt! Mikael Forssell leder förresten den interna Birminghamskytteligan på sju mål, Bissen har gjort fem.

Fyra mål av Frank Lampard var väl en hyfsad utdelning, men det var å andra sidan mot Derby - som faktiskt är det sämsta Premier League-lag jag någonsin sett. Chelsea har smygit med i tabelltoppen, och de har fortfarande en riktigt bra chans att ta hem titeln. Vilken grej DET hade varit... Gårdagens förnedring av Derby ser ni här.

Lampard kan förstås vara nöjd över sina fyra mål, men han var inte ens nära det engelska rekordet. Joe Payne gjorde nämligen TIO mål för sitt Luton mot Bristol Rovers för 72 år sen. Han var något närmare Premier League-rekordet för antal mål i en och samma match - Alan Shearer gjorde fem mål för Newcastle mot Sheffield Wednesday 1999 och Andy Cole gjorde lika många för Man Utd mot Ipswich 1995. Matchen som Cole gjorde sina fem baljor i är för övrigt den största segern i Premier Leagues historia. Det blev 9-1. Den målrikaste matchen i Premier Leagues historia spelades den här säsongen - nämligen Portsmouth-Reading 7-4.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Chockerande att du inte skrivit något om http://www.premierleague.com/page/Headlines/0,,12306~1264057,00.html ännu, du brukar ju vara snabb som blixten!

Jonas Dahlquist sa...

Äh, det blev ju klart i lördags, och hinner man inte först så kan man nästan ignorera det hellre... men det är nog bra för både HIF och Granqvist!

Mats Svensson. sa...

Dags för Kim och Anders att kliva åt sidan och låta Bissen ta frisparkarna på Emirates om två veckor.

gooner sa...

Visst gjorde Joe Payne tio, i Third Division South...
Mest mål i högsta ligan gjorde Ted Drake den 7 december 1935 på Villa Park. Aston Villa 1 - Arsenal 7. Dessutom hade han (allegedly) en ribbträff som studsade ner innaför kritstrecket.