torsdag 6 mars 2008

Dagens klubb

Neville Southall-temat i den här kategorin fortsätter! Den gode Southall har spelat i så sjukt många klubbar att jag får hålla på ett bra tag om jag ska hålla fast vid det här - men det tänker jag förstås göra.

Southall har lirat med Bradford City, en klubb som faktiskt spelat i Premier League, men det är mer eller mindre preskriberat. Nu ligger de på 13:e plats i League Two, därmed är de den klubb som är sämst i hela ligasystemet av de som provat på Premier League-spel. Klubben är annars mest känd för den stora läktarbrand som drabbade deras arena Valley Parade under en match mot Lincoln City 1985 där 56 människor dog. Här kommer fem helt andra fakta om The Bantams:

* En Allsvensk tränare har gjort en ligamatch som spelare för Bradford så sent som 1996 - det var i The Championship och det var i förlustmatchen mot Oldham (0-3). Det är naturligtvis Magnus Pehrsson jag åsyftar!
* Bradford har sålt oproportionerligt många halsdukar med lagets vinröd-orange färger de senaste åren - de ser nämligen exakt ut som Harry Potters "skolhalsduk" på Hogwarths School, och Bradford är den enda klubben i ligasystemet som har de här färgerna. Detta har de köpglada Harry Potter-fansen upptäckt!
* När Bradford (mot alla odds) hängde kvar i Premier League säsongen 1999-2000 med Paul Jewell som tränare så hade de inga stora stjärnor - säsongen efteråt, då de kom sist, så spelade Stan Collymore, Benito Carbone och Dan Petrescu alla i laget. Helt galet, egentligen. Överträffas enbart av att Roberto Mancini har gjort fyra PL-matcher för Leicester.
* Staden Bradford är lika stor som Malmö och ligger nära Leeds i Yorkshire. Om ni tittar på hela ön där Skottland, England och Wales ligger och sen pekar ut den exakta mitten så kommer ni att peka på Bradford.
* Systrarna Brontë kommer från Bradford. Dessutom bildades Smokie där (Who the f**k is Alice?). En kulturell högborg, med andra ord.

Helt otippat har mannen på bilden blivit bloggens maskot.

1 kommentar:

Mange sa...

Sett den här sidan?

http://uglyfootballers.com/genpage.asp?DocumentID=114

Några namn är värda extra omnämning:

Martin Keown (Frankenstein?)
Darren Moore (Gigantor?)
Michael Rieziger (http://www.dipo.tv/afb/michael_reiziger.JPG)

Det var dom fulaste jag kunde komma på... Fyll på?