måndag 18 februari 2008

Är det rekord, eller?

Man frestas ofta att tro att det är ganska enkelt att slå rekord i Premier League eftersom ligan inte är så värst gammal och rekordböckerna mer eller mindre raderades 1992-93 när Premier League blev till. Detta är fel. Kolla här bara:

Benjani gjorde en hyfsad debut för Manchester City, får man väl ändå säga? Dessutom har han hunnit med att göra inte mindre än TVÅ hat-tricks i ligan den här säsongen (mot Derby och Reading). Kan detta vara rekord? Inte då. Alan Shearers sista säsong i Blackburn, 1995-96, var sanslöst bra nämligen - och den gode Shearer hann med inte mindre än FEM hat-tricks i ligan under säsongen. Coventry, Nottingham, West Ham, Bolton och Tottenham fick smaka på Shearers "firepower" den säsongen. Benjani har alltså lite kvar att jobba på.

Men Emmanuel Adebayors fantastiska svit om att ha gjort mål i sju raka ligamatcher då? Det måste väl ändå vara rekord? Inte då. Ruud van Nistelrooy gjorde nämligen mål i TIO raka ligamatcher, nämligen i de åtta sista ligamatcherna säsongen 2002-03 och i de två första fighterna säsongen 2003-04. För att Adebayor ska kunna slå det rekordet måste han näta i följande matcher:
23/2 Birmingham (b)
1/3 Aston Villa (h)
9/3 Wigan (b)
15/3 Middlesbrough (h)
Det ska väl inte vara helt omöjligt för togolesen, även om jag just nu är ruggigt imponerad av Aston Villa, så där kan han få det svårt.

Ett rekord som däremot har satts den här säsongen gäller Chelsea. Deras gulgrönfluorcerande bortatröja är nämligen den fulaste i ligans historia. Det är vetenskapligt bevisat (av mig).

5 kommentarer:

Dennis sa...

"...1993-94 när Premier League blev till."

Var det inte året innan? Eller har jag missat något?

Jonas Dahlquist sa...

Slarvfel - tack Dennis! Bra korrat.

Mats Svensson. sa...

Chelseas kit är synnerligen fult.

Men vad sägs om Norwichs från 93-94:

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/39153000/jpg/_39153385_norwichbody.jpg

Jonas Dahlquist sa...

Snyggare än Borussia Dormun... förlåt, jag menar, Chelseas i alla fall.

Mats Svensson. sa...

Du har för övrigt samma färger på bloggen här som ett visst lag har i sina, låt säga, speciella tredjeställ:

http://www.fcfootballblog.com/wp-content/uploads/2007/10/olympique-marseille-2007-2008-third-kit.jpg