torsdag 28 februari 2008

Förlorarsupporter och Torresundran

Om ni, av någon märklig anledning, undrat hur det är att vara Sheffield United-supporter så fanns svaret på frågan i gårdagens FA-cupåttondelsrepris mot Middlesbrough. Oavgjort efter full tid, precis som i första matchen, och sett över 180 minuter kunde inte jag säga vilket lag av de två som egentligen hörde hemma i Premier League. Naturligtvis gjorde då trotjänaren mellan stolparna - Paddy Kenny - ett osannolikt oturligt självmål i förlängningen. Allt hopp om att rädda en medioker Championshipsäsong försvann, och nu kan jag bara hoppas på att det blir Premier League-spel NÄSTNÄSTA säsong. Alltså 2009-10. Jippi.

Skit samma. Måste komma med lite statistik om Fernando Torres också. Av sina 15 mål har 12 kommit mot motstånd som vid det tillfället låg på nedre halvan av tabellen. MEN - av sina 15 ligamål har El Niño bara gjort två på bortaplan. På söndag möter de Bolton (just nu på 16:e plats på Reebok Stadium. Vilket av mina två härliga killer facts här ovan kommer att stämma bäst? Gillar ni såna funderingar så kan jag rekommendera Supersöndag den här helgen - vi ska nämligen prata statistik hela programmet! Jag, Pelé Blohm, Simon Banque (har pluggat franska nyligen) och även Offsides statistikälskare Tim Nielsen, plus förstås Nora Strandberg. Matcherna är Bolton-Liverpool och Everton-Portsmouth, så jag kan garantera lite mer snack om Torres.

3 kommentarer:

Mange sa...

Suparsöndag låter som ljuv musik! Nä, det låter mycket bättre än så! :)

Snacka gärna om Evertons Phil Jagielka, han har stor del i varför Everton inte släppt till så mycket senaste tiden, han är en riktig försvarsgeneral numera! Gärna lite statistik på om det verkligen är så att Everton spelar bättre med Jags i laget eller inte?

pedro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
pedro sa...

om du tycker att det är jobbigt att hålla på blunts då ska du bara veta hur det är att hålla på Leeds. Du kan ju fråga Pelle Blohm:)Vi får vara glada om Leeds går upp till the championship men det är inte särskilt troligt i nuläget. Nästa vecka är vi 40 st som ska åka över och kolla på två matcher. Marching on together