torsdag 28 februari 2008

Dagens klubb

För att fortsätta på jordskalvstemat som påbörjades igår fokuserar jag idag på League Two-klubben Darlington FC. Deras smeknamn är "The Quakers", men det har egentligen inte med ordet Earthquake att göra, Quaker betyder nämligen "kväkare", en religiös sekt som haft starkt fäste just i Darlington. Världens mest kände kväkare är Richard Nixon. Gud, vad man lär sig saker på Wikipedia.

Hur som helst - här kommer fem fakta ni inte visste att ni ville veta om Darlington FC:

* Deras värsta rivaler är Hartlepool Utd.
* 2002 försökte de att värva Faustino Asprilla och Paul Gascoigne, men det lyckades inte (och det var väl bra det för alla inblandade parter - Asprilla och Gascoigne i samma klubb låter som den värsta härdsmältan sen Harrisburg).
* Gamle Julian Joachim (mest känd från Leicester och Aston Villa) spelar där nu. Varför? Vet ej.
* Varje sensommar/tidig höst arrangeras en "Real ale"-festival i Darlington. Låter trevligt.
* Darlington har 'hoops' på tröjan, dvs som Celtic, Reading och QPR. Det är inte särskilt vanligt, men ruggigt snyggt.Darlingtons hemmaställ. Hade varit klart snyggast i Allsvenskan. Det hade å andra sidan samtliga engelska matchställ varit (utom Chelseas bortaställ, förstås).

3 kommentarer:

gooner sa...

Harrisburg mannen, Harrisburg. Gettysburg är känt för ett stort slag 1863. Slaget som utspelade sig under 3 dagar i början på Juli var kanske det avgörande slaget under amerikanska inbördeskriget. Jänkarna under general Meade besegrade sydstatarna under den berömde general Robert E Lee.

Jonas Dahlquist sa...

Härdsmälta i mitt huvud. Jag ändrar!

Unknown sa...

Quaker = en som spelar quake ;)