fredag 29 februari 2008

Eye of the Tiger

Det kan mycket väl vara en av de vanligaste "uppladdningslåtarna" i världen. Vissa försöker läsa Karin Boye, vissa visar scener ur Braveheart, men Eye of the Tiger vinner på kvantitet.

Uppladdningen jag vill bidra till är inför Arsenal-Aston Villa imorgon - jag tror det kan bli en mycket intressant match mellan två bra lag. Som ni vet är jag statistikfåne, så här kommer ett par 'killer facts' (Niklas Holmgrens favorituttryck) inför matchen:

* Aston Villa har gjort flest bortamål av alla lag(!), medan Arsenal har gjort flest mål över huvud taget i ligan. 0-0 bör ge 85.00 gånger pengarna, med andra ord.
* Aston Villa är bäst av alla på att göra mål på sina målchanser, 17,4% är deras siffra i den tabellen. Arsenal ligger trea på 16,8%. Att Spurs ligger tvåa på 17,1% var för övrigt överraskande.
* På topp 20-listan över vilka spelare som går in i flest närkamper är inte mindre än sex av dem Aston Villa-spelare! Martin Laursen (3:a), Gabriel Agbonlahor (4:a), John Carew (14:e), Gareth Barry (15:e), Nigel Reo-Coker (17:e) och Ashley Young (19:e) kommer alltså att se till att det blir jobbigt för Arsenal att spela sitt vanliga spel.

Kan ni gissa vem som gått in i flest dueller i ligan hittills, förresten? Den är ruggigt svår, och ni kan inte vinna något. Ni får några ledtrådar:
1. Han är inte europé.
2. Han har gått in i 491 dueller, att jämföra med tvåan Kevin Davies(Bolton) 429.
3. Han inledde säsongen bra, rent målmässigt.
4. Hans lag riskerar att åka ut.

Så där ja, visst blev ni nästan övertända inför helgen nu!?

4 kommentarer:

Scrambo8 sa...

Jag gissar på Kenwyne Jones!

cerpin taxt sa...

Clinton Dempsey.

pedro sa...

den första som jag kom att tänka på är El-Hadji Diouf men eftersom du skriver att det är ruggigt svårt så kan det ju inte vara han. chansar på Obafemi Martins

Jonas Dahlquist sa...

Clint Dempsey!! Rätt!!