onsdag 13 februari 2008

Ledtråd och Länktips

Det var inte så lätt det här med snabbast/söligast till 50 Premier League-mål! För att vinna boken så måste ni ha rätt på båda två. Ledtråden på den söligaste till 50 lyder: Han har spelat i Man City och har en gång gjort ett LÖJLIGT snyggt mål (klockren bicycleta från straffområdesgränsen rätt upp i krysset).

En av de vanligaste frågorna jag får om mitt jobb är var vi får tag i fakta och statistik. Här kommer svaret:

http://www.soccerbase.com
http://www.soccerassociation.com
http://www.skysports.com
http://www.bbc.co.uk
http://www.football-lineups.com
http://www.premierleague.com
http://www.rsssf.com

Dessutom får vi grymt bra statistik via ett företag som heter OPTA, plus att Premier League själva skickar ett kort "stat-pack" inför varje omgång. Lägg sen därtill att man kan få riktigt bra uppslag på http://www.svenskafans.com och faktiskt även http://www.wikipedia.org - men då vill jag gärna dubbelkolla alla fakta i sann journalistisk anda... Sen är det ett måste att kolla lokaltidningarna på nätet. Där hittar man alltid en del. Se så - ut och leta nu med er! Svaret på frågan om snabbast/söligast till 50 finns där ute någonstans!

2 kommentarer:

Nickelit sa...

Andy Cole är med sina 50 mål på 65 matcher den spelare som på minst matcher gjort 50 mål. Trevor Sinclair är "söligast" med 50 mål på 321 matcher.

Fredrik sa...

Har ingen aning om vem som har gjort snabbast/söligaste 50 mål men vill säga stort grattis. Riktigt roligt! Ska bli kul och se dig dragandes på barnvagn / Fredrik Lagerström