torsdag 24 januari 2008

Övergångar

Här får ni ett par saftiga rykten:

Luis Fabiano är på väg från Sevilla till Man City för att ersätta Rolando Bianchi. Luis Fabiano ägs på samma otillåtna sätt som Tevez och Mascherano gjorde (dvs av ett bolag som lånar ut honom till en klubb) så det lär bli en hel del röra vid övergången.

Arsene Wenger säger att han kan tänka sig att låna ut Theo Walcott och det låter inte som någon dum idé tycker jag. Hans skott är som en ärtbössa och han tar en himla massa märkliga beslut fortfarande.

Lyon kommer att göra sig av med antingen Fred eller Milan Baros i januari, om det blir Milan Baros så ligger Portsmouth bäst till. Blir det Fred så kan nog flera olika klubbar vara intresserade.

Afonso Alves till Middlesbrough känns till 99% klart nu. Det har varit rättegång i Holland där Afonso nu uppenbarligen slipper att spela för AZ Alkmaar, vilket han verkligen inte ville. Man kan möjligen undra varför han då skrev kontrakt med dem i förstaläget. Förklaringen stavas säkert pengar... Nu är det öppet för en flytt från Heerenveen till Boro så fort de får till arbetstillståndet, men det borde ju fixa sig med tanke på Afonsos spel i landslaget o.s.v. Jag är så säker på att han går till Boro att jag gör som kvällstidningarna och skapar ett "montage" över hur det kommer att se ut när Afonso springer in på Riverside. Det bör se ut exakt så här:

OBS! Ser du inte att detta är ett montage är du blind.

Sen en kul detalj: Filippo Mancini har varit och provspelat med Man City! Vem det är? Åh, bara Roberto Mancinis son.

4 kommentarer:

Mange sa...

Tveksamt att Afonso skulle få arbetstillstånd. Visserligen har han spelat en del landskamper, men faktum är att han inte uppfyller kraven som ställs.

Han ska ju bl a ha spelat fyra av landslagets senaste matcher (när han varit tillgänglig). Dessutom ska han ha minst 12 landskamper, han har väl bara spelat sju eller åtta.

Jag tippar att det inte blir nåt. Jag hoppas däremot att Boro åker ur PL.

Jonas Dahlquist sa...

Nej då - det där är bara generella krav, men spelarna kan också få arbetstillstånd för att de är "extremt talangfulla inom sitt skrå", vilket Afonso säkert kan hävda att han är. Annars skulle ju bara 25-30 brasilianska spelare kunna bli aktuella för PL-spel. Känns som att det är svårare för brassar att fylla de där kraven än vad t.ex. togoleser eller uzbeker skulle ha. Landskampskvoten är alltså inte huggen i sten. Det finns en hel del icke EU-spelare i Premier League som inte lirar landslag. Afonso går till M'boro.

Mange sa...

Hur många icke EU-spelare finns i PL, som inte är landslagsmän?

Gick väldigt snabbt igenom lagen och hittade detta...

T ex Anderson, Nani, Obi Mikel faller väl under regeln "extremt talangfulla inom sitt skrå". Men då är de också ganska unga. Castillo och Geovanni i City har väl italienska pass.

Hittar ingen i Afonsos sits, typ. Visserligen vann han guldskon och det är ju till hans fördel. Men faktum är att han är långt från vad som kan kallas ordinare i Brasilien.

Känns inte heller som att Boro har de muskler som krävs för att få igenom en sån tveksam transfer heller.

Kan vara så att det är svårare för Brassar, men jag tror att Togoleser och liknande har lätt för att få dubbla pass, som t ex senegaleser har väl samtliga franska pass. Vilket brassar kanske har svårare för? Måste ju finnas en anledning till varför det finns så få brassar och argentinare i England?

Eller är jag bara ute på en cykeltur?

Jag vill gärna bli överbevisad, du är ju trots allt ett orakel!

Jonas Dahlquist sa...

Brassar kan få portugisiskt pass, om man nu ska gå på den gamla koloniallinjen.

Det finns fler, Denilson, Teymourian o.s.v o.s.v.

Jag är övertygad om att det löser sig för Afonso.