söndag 13 januari 2008

Newcastles förfall

PRESSTOPP! PRESSTOPP! (långt inlägg, men läs ändå!)

Jag har kommit på varför Newcastle aldrig blir så bra som de tror att de är! Doktor Dahlquist kommer nu med följande diagnos:

"När jag undersökte patienten visade det sig att den lider av den sällsynta 'AIK 2004-sjukan'. Den är allvarlig och kan i värsta fall leda till nedflyttning. Ett av de första symptomen är att klubbledningen börjar köpa spelare som antingen inte platsar i toppklubbar alternativt köper mängder av dominerande spelare i klubbar från en lägre division. Sen förväntar sig nyss nämnda klubbledning att spelarna ska bli 50% bättre bara för att de har fått högre lön och en ny klubbtröja att dra över huvudet. Ofta tror också patienten att rätt medicin mot åkommorna är att anställa en gammal duktig spelare som manager (tänk: Patrick Englund), men detta hjälper sällan - vilket kan vara något att tänka på för t.ex Alan Shearer.

Bevisen för detta syns i Newcastles startelva från 6-0-förlusten mot Manchester United.

Shay Given (platsade inte i Blackburn)
----------
Stephen Carr (platsade inte i Tottenham)
Steven Taylor
Claudio Cacapa (platsade inte i Lyon)
Jose Enrique
----------
James Milner
Alan Smith (platsade inte i Man Utd)
Nicky Butt (platsade i varken Man Utd eller Birmingham)
Charles N'Zogbia
Damien Duff (platsade inte i Chelsea)
----------
Michael Owen (platsade inte i Real Madrid)

Lägg dessutom till Geremi (platsade inte i Chelsea), Joey Barton (spritt språngande galen), Obafemi Martins (platsade inte i Inter).

Köper man bara spelare som inte platsar i ett topplag blir man inte ett topplag.
Köper man bara spelare från division I så får man ett division I-lag.

Doktor Dahlquist ordinerar därför följande tre kurer:
* Utländsk tränare som är så svindyr i drift att ledningen inte har råd att sparka honom. Inte nån engelsman! De känner till (och tror på) Newcastle-förbannelsen.
* Ring ut det gamla - ring in det nya. De spelare som varit med i mer än tre år måste bort från klubben! De har nämligen fått förlorarmentaliteten inpräntad i skallen så djupt att de aldrig kommer bli av med den.
* Sätt målsättningen löjeväckande lågt. Säg inte Champions League-kval, säg inte UEFA-cupplats, säg inte ens övre halvan. Säg att det enda ni vill är att hänga kvar.

3 kommentarer:

Scrambo sa...

Det du säger är sant. "Köper man spelare som inte platsar i topplag, blir man inget topplag".

Mange sa...

Den teorion håller inte riktigt, att man inte blir ett topplag bara för att man köper spelare som riktigt platsade i ett sådant. Finns många exempel på motsatsen, kan få återkomma till det. Däremot är någonting sjukt i Newcastle (no shit, sherlock?), jag gissar att Shearer kastar för stor skugga över klubben. Lika bra att han får ta över nu och därmed kan spöket endera:

1. Lyckas och klubben blir det lag dom eftersträvar att bli.

2. Han misslyckas och klubben kan gå vidare och då möjligen anställa en manager som kan lyckas.

Eller...

..så anställer dom Mourinho och får ordning på laget.

Men helt klart, det sämsta dom gjort var väl att sparka Big-Sam.

Jonas Dahlquist sa...

Hej Mange - återkom gärna till det. Teorin håller nämligen. Köper en klubb bara ett gäng spelare som håller en nivå strax under toppen utan att sedan göra någonting med dem så blir det så här. Det kallas "Lex Newcastle" från och med nu...