söndag 13 januari 2008

Målkameror

Carlos Tevez 6-0-mål mot Newcastle borde aldrig ha godkänts igår. Jag säger som Magnus Uggla: "Den var aldrig inne!"

Naturligtvis aktualiserar det återigen diskussionen om målkameror, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Nu spelade det ingen roll för matchutgången, men det kan innebära stora saker i förlängningen. Tänk på de som spelat 100 pund på 5-0, till exempel... Dessutom kan det bli minst sagt intressant om (till exempel) Arsenal och Man United har samma poängantal efter 38 omgångar och så visar det sig att United har ett mål bättre i målskillnad o.s.v.

Det är inte första gången som en målkamera hade behövts den här säsongen, Fulham gjorde faktiskt 2-2 hemma mot Middlesbrough genom David Healy precis i slutskedet av matchen utan att domare Lee Mason eller hans assisterande upptäckte det. Istället blev det förlust med 1-2 för Fulham - en förlorad poäng som kan visa sig vara väl så viktig när vi kommer till maj månad.

Jag har inte hittat det målet på Internet, men däremot har jag hittat SkySports kommentator Chris Kamaras reaktion när domaren inte ser att det är mål. Programmet är utformat på så sätt att SkySports inte visar matchbilder förrän matchen är slut, men så fort det blir mål lämnar de ändå över till kommentatorn som är på plats och så får han förklara vad som har hänt ändå. Här blir det alltså lite problem för Kamara när hans monitor pajar.

Inga kommentarer: