tisdag 15 januari 2008

Hicks, Gillett, Benitez och Klinsmann

Det var väl bara en tidsfråga innan det skulle bli en salig röra av det här. Det liknar lite det som hände i Tottenham med Levy, Jol och Ramos. Liverpool har pengarna, traditionen och fansen. Nu är egentligen bara frågan om det är tränaren som inte håller måttet eller om det är spelarna.

På tränarfronten så ger jag Benitez högt betyg, men inte skyhögt. Han har organiserat upp backlinjen finfint (kanske Premier Leagues vassaste), och äntligen verkar han ha hittat en målskytt av rang, och då pratar jag inte om Voronin, Crouch eller Kuyt. Däremot tror jag att han har roterat sönder sig själv. Det här med att ALDRIG ha samma startelva två matcher i rad för att spara spelare o.s.v. kunde mycket väl ha blivit något som spelarna började tro på om Liverpool var med och slogs om ligatiteln. Nu gör de inte det (i år heller), alltså har Benitez roterat i onödan. Chelsea, Arsenal och Man Utd har mycket mer givna "förstaelvor".

Spelarna då? Javisst är Gerrard och Torres världsklass. Reina, Agger, Kuyt och Crouch är toppspelare. Babel är ett löfte. Men tittar man spelare för spelare så är det inte konstigt att Liverpool har halkat efter de tre andra jättarna.

Då är ju bara frågan om det är Benitez som är mannen som ska få en massa pengar för att köpa nya, bättre spelare eller om det är någon annan som ska få den äran?

Jag tror att allt hänger på en viss 1/8-delsfinal i Champions League. Sänker Zlatan och kompani Liverpool så ryker Benitez.

2 kommentarer:

öjan sa...

Jösses! Nämner du Kuyt som toppspelare får du inte heller glömma de andra av Guds gåvor till Liverpools konkurrenter: Hyypiä, Riise, Sissoko och Kewell.

Jonas Dahlquist sa...

Njaaaa... jag rankar faktiskt Kuyt rätt högt fortfarande, även om han har haft det tungt i höst och vinter. Han passar sämre med Torres än vad han gjorde med Crouch.