fredag 11 januari 2008

Fredagshumor på redaktionen

Vi hade en trevlig redigeringsstund på Canal+ idag. Det var jag, vår redigerare David (som VILL ha smeknamnet Mr.100%...) plus två praktikanter. Bland annat kom vi fram till att Anders Svensson är välbekant med landslagets "tacotik" och därför är ett självklart val i startelvan.

Annars skrattade vi mest åt den TV4-programledare som hade hand om morgonprogrammet i söndags - hon som frågade Paolo Roberto om han har haft någon kontakt med Stieg Larsson efter att hans böcker släppts (där Paolo figurerar). Hon tillhörde uppenbarligen de 0,14 procent av den svenska befolkningen som INTE vet att Stieg Larsson dog innan hans boksuccé blev ett faktum. Man kan väl säga att det spred sig en pinsam tystnad i TV4-studion efter att den frågan ställts.

Då toppades plötsligt den historien av en anonym kvinnlig programledare på Canal+, som berättade om en episod från sin tid som programledare just i TV4:s morgonprogram: De skulle få mat av nån mästerkock (som vanligt) och den anonyma kvinnan - tydligen med begränsad kulinarisk erfarenhet - tittade storögt på ett par ägg som var mycket mindre än de vanliga ägg hon var van vid från mejeridisken på ICA. Då frågade hon kocken: "Hur gör man äggen så där små?"... det är så kul att det nästan inte går att ta in.

1 kommentar:

Johan seidefors sa...

hahaha... jag älskar Nora. på allvar alltså!