måndag 19 november 2007

Tillbaka efter helgen

Hade en hel del ledigt under helgen - enormt skönt. Som tur är kunde jag fylla ledigheten med lite fotboll.

Ett par saker:

* Ibland är ett fotbollslag helt enkelt bättre än ett annat. Då vinner oftast det bättre av lagen när de möts. Det var det som hände på Bernabeu.

* Steve McClaren har mer matjord i fickorna än valfri svensk spannmålsbonde. Israel är förvisso ett bättre landslag än vad många tror, men att de skulle vinna mot Ryssland var ändå lite oväntat. Nu får Joe Cole stå för det han har sagt och bjuda Tal Ben-Haim (med familj) på en sagosemester. Läs mer om det här.

* De länder som känns mest "fel" bland de EM-klara är Schweiz och Österrike. Okej om ETT halvdåligt land får en gratisplats som arrangör, men TVÅ...!? Skönt i alla fall att de inte la ett par matcher i Liechtenstein också. Det hade känts ännu mera fel.

* Engelsmännen får inte glömma att de ska ta poäng mot Kroatien på onsdag för att vara klara. Kroatien är ett av de bästa kvalländerna i Europa.

* Martin Åslund lämnar Viborg. Då kanske det är dags för en comeback i IFK Norrköping?

* Osannolikt nog verkar Steve Bruce bli ny manager för Wigan. Dave Whelan (ordförande och ägare i Wigan) har gått med på att betala £3.000.000 till Birmingham i kompensation för att de snor deras manager mitt under säsongen. Birmingham får förmodligen en ny ägare i januari i affärsmannen Carson Yeung, och det är möjligt att Steve Bruce känner att han ändå kommer att få kicken då.

2 kommentarer:

öjan sa...

Varför är det osannolikt att Wigan signar Bruce?

stevvan sa...

Man ska nog inte ropa hej för matjordsmannen ännu. Som du säger så är kroaterna inget man skojar bort....
Tror Mclaren lyckas fucka upp det här till slut trots allt...