tisdag 23 oktober 2007

Bittra jobbtankar, del 16.478

Vad är det egentligen med alla pressmänniskor hos klubbarna i England? De vågar knappt ens fråga spelarna om de vill ställa upp på intervjuer! Det finns en sjukligt stor respekt för i princip alla spelare i alla klubbar från de pressansvariga, och det vidgar gapet mellan "vanligt folk" och spelarna ytterligare. Inte nog med att spelarna tjänar en miljon var i veckan, det daltas också med dem från människor som egentligen borde bestämma över dem - det är inte konstigt att hybris har blivit en folksjukdom i Premier League.

När det gäller spelare som inte längre är aktiva är det annorlunda, då är det upp till deras goda vilja. Många avdankade spelare i England gör VÄLDIGT gärna intervjuer om "the good old days", men då kostar det också typ 500 pund. De riktigt stora stjärnorna tar dock inte betalt, det är mer för såna som Bruce Grobbelaar och Peter Reid o.s.v. som betalning kommer ifråga. Träffar man däremot på t.ex Gary Lineker så ställer han upp utan betalning.

Just nu håller jag på och jobbar på att få träffa Alan Shearer för en intervju... lite som att försöka få audiens hos påven, rent svårighetsmässigt. Lyckas jag tänker jag kopiera hans målgest och kuta för full kareta med högernäven knuten i luften runt, runt på redaktionen.

3 kommentarer:

Sporttyckaren sa...

Förstår din frustration men exemplet med Lineker känns inte helt klockrent, han jobbar ju själv inom media numera...

Visst är det konstigt att även utfyllnadsspelarna är svåra att träffa.

Men det konstigaste av allt är att det överhuvud taget någonsin kan vara svårt att träffa en fringe-spelare i Allsvenskan. Där snackar vi hybris!

max sa...

jag gillar att Kibebe bojkottar bladet, hehe..

Jonas Dahlquist sa...

Jo, men Lineker är knappast ensam om att jobba inom media bland de "gamla rävarna", även Ian Rush m.fl gör det - men vill ändå ha 500 svarta pund för att prata 80-tal...